Ιταλία – Την τελευταία εβδομάδα μολύνθηκαν 320.000 άνθρωποι από κοροναϊό – Λιγότερο από το 2% εισάγεται στο νοσοκομείο
Η αύξηση, σε σχέση με την εβδομάδα από τις 15 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, αγγίζει το 80,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, την τελευταία εβδομάδα, στην Ιταλία μολύνθηκαν με κοροναϊό 320.000 άνθρωποι. Η αύξηση, σε σχέση με την εβδομάδα από τις 15 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, αγγίζει το 80,6%.
Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 16,1%, οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας σημείωσαν αύξηση του 13,1% και στους νοσοκομειακούς θαλάμους, του 20%.
«Τα περιστατικά αυξάνονται λόγω της μεγαλύτερης κυκλοφορίας του ιού, αλλά και του πολλαπλασιασμού των διαγνωστικών τεστ», δήλωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe, Νίνο Καρταμπελότα.
Στην φάση αυτή, οι θετικοί στον ιό, σε όλη την χώρα, είναι 598.000. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν ξεπερνούσαν τις 212.000.
Το ελπιδοφόρο μήνυμα, όμως, είναι ότι λιγότερο από το 2% των πολιτών που μολύνεται με τον ιό, μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Κάτι που εξηγείται με την επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας αλλά και με το ότι τα παιδιά, τα οποία έχουν πληγεί σε σημαντικό βαθμό από την παραλλαγή Όμικρον, κατά κανόνα παρουσιάζουν πιο ήπια συμπτώματα.
Σε ότι αφορά, τέλος, τις μεγάλες πόλεις της χώρας, εκείνη με τα περισσότερα περιστατικά, τις τελευταίες επτά ημέρες είναι το Μιλάνο. Ακολουθούν η Περούτζια, η Σιένα, η Φλορεντία και η Βενετία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ξεκίνημα της σεζόν με νίκη για τον Ντουπλάντις, άφησε 3ο τον Εμμανουήλ Καραλή
- Κυψέλη: «Με βίασε όταν ήμουν 7 ετών» – Σοκάρει η καταγγελία της κόρης του 64χρονου που επιτέθηκε στην 25χρονη με αναπηρία
- Europe Wants More Fish Farms. Is Greece Ready?
- Οφθαλμαπάτη – Ο Daniel del Valle έντυσε τα μοντέλα με έπιπλα στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου
- Φωτιά στην ιστορική κεραμοποιία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη – Επιχείρηση της πυροσβεστικής
- Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις αλλαγές στους δασμούς Τραμπ
