Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου – Οι ειδικοί θα καθορίσουν τον χρόνο λήψης των νέων μέτρων
Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι νέοι περιορισμοί να εφαρμοστούν πριν την Πρωτοχρονιά, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας στην οποία θα βασιστούν και οι σχετικές εισηγήσεις
Τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένει η κυβέρνηση για τη λήψη νέου πακέτου μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, όπως μετέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι νέοι περιορισμοί να εφαρμοστούν πριν την Πρωτοχρονιά, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας στην οποία θα βασιστούν και οι σχετικές εισηγήσεις.
- Διαβάστε επίσης: «Πυρετός» συσκέψεων από κυβέρνηση και ειδικούς για τα νέα μέτρα – Πότε αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις
«Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να φρενάρουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την εξάπλωση της «Όμικρον» για να μπορέσουμε δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο «επειδή βγαίνουμε αυτή τη στιγμή από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε εκείνα τα μέτρα τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς».
«Περιθώριο να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας»
Όπως διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης της πίεσης στις εντατικές. «Αυτό είναι ενθαρρυντικό και μας δίνει κάποια μικρά περιθώρια χρόνια να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εμβόλια, λέγοντας πως «αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι τα εμβόλια για την Όμικρον είναι απαραίτητα».
Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός
- «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα: Το Μιούζικαλ»: Το μαγικό παραμύθι στο θέατρο Αθηνών
- Γιατί δεν ήταν έκπληξη ο υποβιβασμός του Σιδηρόπουλου
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442