
Πύργος – Βανδαλισμοί σε Γυμνάσιο – Έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές
Καμένες κουρτίνες και εξοπλισμός, σπασμένα τζάμια και φθορές σε 10 αίθουσες είναι αυτό που αντίκρισαν σήμερα η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου.
Απίστευτες εικόνες καταστροφής, άφησαν πίσω τους άγνωστοι που έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου.
Καμένες κουρτίνες και εξοπλισμός, σπασμένα τζάμια και φθορές σε 10 αίθουσες είναι αυτό που αντίκρισαν σήμερα η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου.
Προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι υπεύθυνοι, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπεύθυνοι φαίνεται να είναι μαθητές του σχολείου, αλλά και εξωσχολικοί.
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας βρίσκονται ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος και η διευθύντρια του σχολείου για να καταγγείλουν το γεγονός στις Αρχές.

Οι καθηγητές έβαλαν τα κλάματα
Με δήλωσή του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος τοποθετήθηκε για τα θλιβερά γεγονότα στο 4ο γυμνάσιο Πύργου.
“Επισκέφτηκα το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και συνάντησα μια εικόνα πολύ δύσκολη. Στο ένα μέρος η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου να κλαίνε και στο άλλο μέρος πολλοί βανδαλισμοί.
Μια έντονη μυρωδιά καμένου, σπασμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια , σπασμένα ηλεκτρικά καμένες κουρτίνες, αναποδογυρισμένα θρανία, μια απίστευτη βιαιότητα. Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς τους μαθητές που έκαναν τους βανδαλισμούς και ειδικά στους γονείς τους και να τους πω ότι καταστρέφοντας το σχολείο τους είναι σαν να καταστρέφουν το σπίτι τους, είναι σαν να βάζουν φωτιά στο μέλλον τους.
Θέλω να τους παρακαλέσω να σκεφτούν τη καταστροφή που έκαναν να προβληματιστούν και να μετανιώσουν. Προχωρήσαμε σε όλους τους νόμιμους τρόπους για να βρεθούν ποιοι τα έκαναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».
Σύμφωνα με τον κ. Φωτεινόπουλο, ξεκίνησε ο προγραμματισμός όλων των επιδιορθώσεων των ζημιών για να γίνει λειτουργικό και πάλι το σχολείο.
Δείτε τις εικόνες της καταστροφής:
- Κρήτη: Σοκάρουν τα μηνύματα του 40χρονου στον αδερφό της Ελευθερίας ενώ την έχει σκοτώσει – Προσπαθεί να τον παραπλάνησει
- Αμετανόητος Γεωργιάδης επιτίθεται ξανά στη Λάουρα Κοβέσι – «Όσο μας το επιτρέπει ακόμα, έχουμε δημοκρατία»
- Κικίλιας: Μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας με στόχο τη συγκράτηση των τιμών
- Η σιωπή των παικτών της Τσέλσι
- Τουρκία: Αποκαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων
- Μπαρτσελόνα: Χάνει την υπόλοιπη σεζόν αλλά παίζει στο Μουντιάλ ο Γιαμάλ – Τι έδειξαν οι εξετάσεις

