Apple – Παγώνει προσωρινά η παραγωγή iPhone λόγω πανδημίας και ελλείψεων
H Apple είχε έγκαιρα περικόψει τις προβλέψεις παραγωγής του iPhone 13 ήδη από τον Οκτώβριο.
Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της πανδημίας, το 2020, η Apple αναγκάζεται λόγω των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας να διακόψει την παραγωγή του iPhone.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei στο οποίο επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που η αμερικανική εταιρεία σταματά την παραγωγή της «για αρκετές ημέρες». Η αιτία της διακοπής είναι τα προβλήματα εφοδιασμού σε συγκεκριμένα υλικά και εξαρτήματα ενώ ρόλο φαίνεται ότι παίζουν και οι περιορισμοί στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα παραπάνω έχουν διασταυρωθεί «από πολλαπλές πηγές, με γνώση του θέματος».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αυτή είναι η εβδομάδα κάθε χρονιάς που η παραγωγή της Apple κορυφώνεται ώστε να μπορέσει να καλύψει την αυξημένη ζήτηση της επερχόμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.
Ανώνυμο στέλεχος εταιρείας εφοδιαστικής αλυσίδας που συνεργάζεται με την Apple αποκαλύπτει στη Nikkei ότι «λόγω των περιορισμένων πόρων σε εξαρτήματα και μικροτσίπ, δεν έχει πλέον νόημα να πληρώνουμε υπερωρίες, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».
Σημειώνεται ότι η Apple είχε έγκαιρα περικόψει τις προβλέψεις παραγωγής του iPhone 13 από τον Οκτώβριο. Επιπλέον, εντός του Νοεμβρίου η εταιρεία είχε αναστείλει παραδόσεις iPad ώστε να διατηρήσει κάποιους ρυθμούς παραγωγής για το iPhone 13, κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό. Ο αρχικός στόχος της Apple ήταν να κατασκευάσει 95 εκατομμύρια iPhone 13 (διαφόρων εκδόσεων) έως το τέλος του 2021 αλλά ο στόχος αυτός αναθεωρήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στα 83-85 εκατομμύρια τεμάχια.
Σύμφωνα με τη Nikkei, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η παραγωγή του iPhone 13 είχε πέσει κατά 20% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Αντίστοιχα, η παραγωγή iPad είχε πετύχει μόνο το 50% του αναμενόμενου ρυθμού για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η παραγωγή των παλαιότερων μοντέλων iPhone είχε πέσει κατά 25%, ενώ σημειώνεται ότι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε το Νοέμβριο.
Το δημοσίευμα αναλύει επίσης και τους λόγους που έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση: μέτρα περιορισμού λόγω πανδημίας σε Μαλαισία και Βιετνάμ που οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας εργοστάσια, μη αναμενόμενοι περιορισμοί στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, ελλείψεις σε εξαρτήματα, μεγάλες καθυστερήσεις στις γραμμές παραγωγής κλπ.
Πηγή: OT.gr
- Airbnb: Ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις παρά τα μέτρα
- Τα «It Girls» της Αναγέννησης στην Ιταλία: Πώς τρεις γυναίκες χρησιμοποίησαν τη μόδα για να αποκτήσουν δύναμη
- Ρίσκο ή trend: Είναι το «hot-take dating» η νέα τάση στο πρώτο ραντεβού;
- Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm
- Ένας σύγχρονος Ντα Βίντσι – Η ζωή και το έργο της Άγκνες Ντένες μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη
- Αλκοτέστ: Σώζουν αλλά δεν αρκεί – Οι περισσότερες παραβάσεις μετά τον νέο ΚΟΚ
- Στεγαστική κρίση: Σε «πολιορκία» η χώρα – Μεταξύ ράλι τιμών και κυβερνητικής απάθειας
- Διέξοδος από τις καταθέσεις μηδενικού επιτοκίου – Τι σχεδιάζουν οι τράπεζες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442