Κένυα -Αστυνομικός άνοιξε πυρ και σκότωσε έξι ανθρώπους και μετά αυτοκτόνησε
Οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία σημειώθηκε έβαλαν αργότερα φωτιά σε λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για το μακελειό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.
Μακελειό, σημειώθηκε σε περιοχή της Κένυας, με αστυνομικό ο οποίος αυτοκτόνησε, αλλά πριν, είχε σκοτώσει πέντε άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο αστυνομικός σκότωσε πρώτα τη σύζυγό του στο σπίτι τους προτού βγει στο δρόμο με το υπηρεσιακό του όπλο AK-47 και σκοτώσει άλλους πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.
Οι αστυνομικές αρχές δεν διευκρίνισαν τι ήταν αυτό που προκάλεσε το μακελειό.
«Ο αστυνομικός (…) άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο μοτοσικλετιστές, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του την ώρα που του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες», αναφέρει η αστυνομία στην έκθεσή της.
Ο Φράνσις Ουάχομ, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη περιοχή Νταγκορέτι του Ναϊρόμπι, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τον αριθμό των νεκρών, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με αυτό.
Οργή από τους κατοίκους
Οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία σημειώθηκε έβαλαν αργότερα φωτιά σε λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για το μακελειό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.
Το 2010 ένας αστυνομικός στην πόλη Σιακάγκο, η οποία βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ναϊρόμπι, σκότωσε 10 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο συναδέλφων του.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει τότε ότι ο αστυνομικός προσπάθησε μετά το μακελειό να αυτοκτονήσει, αλλά δεν είχε άλλες σφαίρες και αναγκάστηκε να παραδοθεί στην αστυνομία.
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442