Google – Νέο ρωσικό πρόστιμο για μη διαγραφή «παράνομου περιεχομένου»
Συνεχίζεται η διαμάχη της Μόσχας με τους γίγαντες του Διαδικτύου.
Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε την Δευτέρα πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ρουβλίων (24.259 ευρώ) στην Google της Alphabet Inc. επειδή δεν διέγραψε περιεχόμενο το οποίο η Ρωσία θεωρεί απαγορευμένο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαμάχης μεταξύ της Μόσχας και του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα.
Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει την Google με επιβολή προστίμου σε ποσοστό του τζίρου επειδή η εταιρεία δεν διαγράφει απαγορευμένο περιεχόμενο στη μηχανή αναζήτησης και στο YouTube. Πρόκειται για την ισχυρότερη κίνηση στην οποία έχει προβεί μέχρι στιγμής η Μόσχα για να περιορίσει τις ξένες εταιρείες τεχνολογίας.
Η Google επιβεβαίωσε το πρόστιμο που της επιβλήθηκε αλλά δεν προέβη σε κανένα άλλο σχόλιο. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει καταβάλει περισσότερα από 32 εκατομμύρια ρούβλια (388.147 ευρώ) σε προηγούμενα πρόστιμα για το ίδιο θέμα.
Ακόμα, η Ρωσία επέβαλε επίσης πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλίων (48.518 ευρώ) στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Δύο άλλες διοικητικές υποθέσεις κατά της Google θα εκδικασθούν στις 29 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το δικαστήριο, προκειμένου ο εκπρόσωπος της Google να έχει περισσότερο χρόνο για να μελετήσει το υλικό της υπόθεσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί
- Επικοινωνία της προέδρου του Μεξικού με τον Τραμπ μετά τον θάνατο του «Ελ Μέντσο»
- Διατροφή: Ποια είναι η καλύτερη ώρα να τρώμε για βράδυ;
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά – Πού θα βρέξει
- Πώς σώζεται η περιουσία σας αποφεύγοντας τα δικαστήρια
- Μαρκ Ράφαλο VS Τζέιμς Κάμερον: Άν το deal της Netflix το έκλεινε η Paramount θα είχατε πρόβλημα με τα μονοπώλια;


