Ελληνικά ομόλογα – Υποχωρούν οι αποδόσεις
Οι επενδυτές πήραν το μήνυμα της ΕΚΤ για μηδενική αύξηση επιτοκίων
Πτωτικά κινείται η ελληνική αγορά ομολόγων, καθώς οι αγορές αποδέχονται ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, ενώ σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων φαίνεται πως κλειδώνει η σχετική απόφαση για τα ελληνικά ομόλογα.
Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε την Τετάρτη ότι η ΕΚΤ έχει διατυπώσει ξεκάθαρα τις τρεις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται πριν αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια.
Παρά την τρέχουσα άνοδο του πληθωρισμού, οι προοπτικές για τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα παραμένουν συγκρατημένες και, ως εκ τούτου, αυτές οι τρεις προϋποθέσεις είναι πολύ απίθανο να ικανοποιηθούν το επόμενο έτος.
Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,071% από το 1,18% που είχε διαμορφωθεί την Πέμπτη. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου -τίτλος που δείχνει την τάση στα επιτόκια- μειώθηκε στο 0,30% από το 0,42% και του 15ετούς υποχώρησε στο 1,14% από 1,21%.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 59 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 47 εκατ.ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει ελαφρώς το ευρωπαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1563 δολ. από τα 1,1552 δολ. που άνοιξε η αγορά.
- Ορέσνικ: Στη δημοσιότητα τα θραύσματα του ρωσικού υπερόπλου μετά το νέο χτύπημα στην Ουκρανία
- Ανάγκασε γυναίκα να κάνει σεξ με 1000 άνδρες και την βιντεοσκοπούσε – Καταδικάστηκε σε ισόβια
- Η Λουγκάνο θα τιμωρήσει και τον Κούτσια μετά την επίθεση που δέχτηκε από συμπαίκτη του
- ΕΦΕΤ: Aνακαλεί προϊόντα σοκολάτας
- Άγνωστη λέξη για τον Γκαγκάτση και τον Λανουά η ευθύνη για τα λάθη των διαιτητών
- Καμία χάρη για τον Diddy: Ο Nτόναντ Τραμπ κλείνει οριστικά την «πόρτα» της προεδρικής παρέμβασης








