Γιώργος Παπανδρέου – Συνάντηση σε φιλικό κλίμα με τον Ε. Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη κοινής δράσης για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας
Με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συναντήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Πόλη.
Ο κ. Παπανδρέου, στη συνάντησή του με τον τούρκο δήμαρχο, έκανε λόγο για «από κοινού» αγώνες για τη δημοκρατία, την ισότητα και την αλληλεγγύη και αναφέρθηκε στις «τεράστιες προκλήσεις στην περιοχή μας», αλλά και στις δύο χώρες, Ελλάδα – Τουρκία.

Τόνισε την ανάγκη κοινής δράσης για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας, ενώ δώρισε στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης ένα βιβλίο για την ειρήνη και τον αθλητισμό.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:
«Αγαπητέ Εκρέμ,
Είμαι πολύ χαρούμενος που σε ξανασυναντώ, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Αγωνιζόμαστε από κοινού για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς.
Οι τεράστιες προκλήσεις στην περιοχή μας και στις χώρες μας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με στενή συνεργασία.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη και να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας.
Να συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση.
Ο ρόλος των μητροπολιτικών πόλεων είναι πολύ σημαντικός σε αυτές τις προσπάθειες.
Οι πόλεις είναι από τη φύση τους εργαστήρια δημοκρατίας και συμμετοχής.
Πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μια αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας.
Την προηγούμενη φορά που συναντηθήκαμε συζητήσαμε επίσης τη σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην προώθηση της ειρηνικής κουλτούρας και των Ολυμπιακών αξιών στον κόσμο. Έτσι θεώρησα σκόπιμο να σας φέρω ένα ιδιαίτερο δώρο.
Ένα βιβλίο για την ειρήνη και τον αθλητισμό που ελπίζω ότι θα σας εμπνεύσει στις μελλοντικές σας προσπάθειες – ευχαριστώ πολύ για τη ζεστή φιλοξενία σου».
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
- Μυθικός Μαριάνοβιτς: Έπαιξε ντραμς και τριγωνάκι στην μπάντα του Αριζόνα (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Θεσσαλονίκη: Δολοφονία 20χρονου – Στο εισαγγελέα έφτασε ο 23χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική
- Γιώργος Μαρίνος: Έλενα Παπαρίζου, Τάκης Ζαχαράτος, Ηρώ τίμησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη
- «AI brain fry»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «τηγανίζει» το μυαλό των εργαζόμενων
- Όσκαρ 2026: Τα μεγάλα φαβορί και οι ειδικές αγορές στην Betsson
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442