Ναβάλνι – Καταγγέλλει ότι η επιτροπή της φυλακής τον χαρακτήρισε τρομοκράτη
Ο Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται φυλακισμένος, ενώ είναι ένας από τους επικριτές του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι επιτροπή του σωφρονιστικού ιδρύματος τού απέδωσε τον χαρακτηρισμό του εξτρεμιστή και τρομοκράτη, αλλά επισήμως δεν θεωρείται ότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποδράσει.
Ο Ναβάλνι ανέφερε στο Instagram ότι κλήθηκε ενώπιον επιτροπής, η οποία ψήφισε ομοφώνως για να αλλάξει το καθεστώς του.
Τι αλλάζει για τον Ναβάλνι στη φυλακή
Η απόδοση αυτού του χαρακτηρισμού σηματοδοτεί περαιτέρω κλιμάκωση της επίσημης πίεσης σε βάρος του γνωστότερου εγχώριου επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή δυόμιση ετών φυλάκισης για παραβίαση όρων αποφυλάκισής του.
Ο Ναβάλνι γνωστοποίησε την ανακοίνωση αυτή, λέγοντας πως χαιρετίζει το γεγονός ότι δεν θεωρείται πλέον ότι μπορεί να αποδράσει και άρα θα υπόκειται σε λιγότερο συχνούς και αυστηρούς νυχτερινούς ελέγχους από τους φρουρούς.
«Απλά τώρα υπάρχει μια ένδειξη πάνω από την κουκέτα μου ότι είμαι τρομοκράτης», ανέφερε ο Ναβάλνι σε ανάρτηση, που δημοσιεύθηκε με τη βοήθεια των δικηγόρων του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανοιχτό για πρώτη φορά σε προτάσεις για την παραχώρηση του Τζα Μοράντ το Μέμφις
- Μέτωπο 20+8 ποδοσφαιρικών ενώσεων κατά του ακατάλληλου Λανουά
- Ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει τσιφλίκι του το Kennedy Center – Από την ονοματοδοσία στο ντοκιμαντέρ της Μελάνια
- Όλοι εναντίον όλων για τη διαιτησία στη Serie A: «Καμπάνες», καταγγελίες διαιτητών και δηλώσεις για πολυβόλα
- Προαστιακός: Ταλαιπωρία για 21 επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε συρμός στη γραμμή Καμίνια – Αγ. Ανδρέας
- «Ο πατέρας μου βίαζε και τις δύο αδελφές μου» – Σοκάρει ο αδελφός των κοριτσιών από τη Μεσαρά



