Τουρκία – «Η Αθήνα μιλά για ειρήνη, αλλά αγοράζει φρεγάτες από τον Μακρόν»
Νέες αντιδράσεις υπάρχουν από τον Τύπο της Τουρκίας για τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας. Τα Rafale (η αρχική παραγγελία έχει ανέβει από τα 18 στα 24 αεροσκάφη), οι 3+1 Belharra, αλλά και η αναβάθμιση των F-16 σχολιάζονται με προβληματισμό στην Άγκυρα, με νέα δημοσιεύματα στον Τύπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επί 30 με 35 χρόνια η Ελλάδα δεν είχε κάνει κινήσεις για νέες φρεγάτες, ενώ τα τελευταία 10 – 15 χρόνια μαστιζόταν από οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία έκανε κάποιες εξοπλιστικές κινήσεις, ωστόσο έχει περιέλθει σε αδιέξοδο τόσο με τα μαχητικά F-35 όσο και με τους S-400.
Τι αναφέρει o Τύπος
Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται αναλυτικά στις υψηλές δυνατότητες των φρεγατών Belharra, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά τους, και χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. «Η Ελλάδα και η Γαλλία κάνουν υπολογισμούς για την Ανατολική Μεσόγειο» γράφει η εφημερίδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλουν να κυριαρχήσουν.
Από πλευράς της, η εφημερίδα Cumhurriyet αναφέρει για το αμυντικό σύμφωνο ότι η «Ελλάδα και Γαλλία επιχειρούν ένωση δυνάμεων» σχολιάζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για «κοινά συμφέροντα Γαλλίας και Ελλάδας».
Η Yeni Safak κάνει λόγο για «γκάζια στον ‘Μήτσο’ απ’ τον Μακρόν» σχολιάζοντας την ώθηση των Γάλλων στην Ελλάδα. «Υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν κάνει κούρσα εξοπλισμών αλλά αγοράζει φρεγάτες από τη Γαλλία» σημειώνει, κάνοντας αναφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού.

Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και ανταποκριτής του στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας είχε εκτενές ρεπορτάζ για την αγορά των υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών, αλλά και για το αμυντικό σύμφωνο Παρισιού – Αθήνας. Ρεπορτάζ για τη συμφωνία είχαν και τα ιδιωτικά τουρκικά κανάλια.
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)



































































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442