Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συντριβή αεροσκάφους στη Σάμο - Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου ο ένας νεκρός

Συντριβή αεροσκάφους στη Σάμο – Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου ο ένας νεκρός

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Times of Israel», θύματα είναι ο Haim Garon και η γυναίκα του, Esti, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους

Την ταυτότητα των δύο ατόμων που έχασαν τη ζωή του στη Σάμο, όπου κατέπεσε αεροσκάφος τύπου Τσέσνα (Cessna), αποκαλύπτουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Times of Israel», θύματα είναι ο Haim Garon και η γυναίκα του, Esti, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται πως επρόκειτο για ιδιωτική πτήση που χάθηκε από τα ραντάρ περίπου ένα λεπτό μακριά από το αεροδρόμιο της Σάμου. Λίγο αργότερα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του ελληνικού νησιού στήθηκε μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Τελικώς, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και οι επιβαίνοντες, που ήταν, δυστυχώς, νεκροί. Αρχικά, βρέθηκε νεκρή η ισραηλινή και στη συνέχεια ο συνεπιβάτης.

Δύτες βούτηξαν στο σημείο ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν και άλλα άτομα εντός του αεροσκάφους, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. Οι νεκροί ανασύρθηκαν από το αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν στη Σάμο, όπου και θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Haim Garon ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για θέματα διαφθοράς.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα, ο Haim και η Esti Garon ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Τελ Αβίβ.

Τον Μάιο του 2020, ο Geron μίλησε στο Radio 103FM για τη μαρτυρία που είχε δώσει στη δίκη του Νετανιάχου και είπε ότι σχετίζεται με την ανάπτυξη της υποδομής οπτικών ινών της χώρας, τον κλάδο των επικοινωνιών και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Ερωτηθείς για το αν είχε δει ποτέ κάποια εγκληματική δραστηριότητα στο υπουργείο, ο Garon απάντησε ότι «το δικαστήριο είναι το μόνο που μπορεί να καθορίσει αν κάτι είναι εγκληματικό ή όχι».

Πάντως, σύμφωνα με την «Jerusalem Post», ο Garon δεν θεωρούνται ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και ο θάνατός του δεν θα εμποδίσει την εξέλιξη της. Οι σημαντικότεροι μάρτυρες είναι οι Shlomo Filber και Avi Berger.

Για τι κατηγορείται ο Νετανιάχου

Σημειώνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορείται για δωροδοκία, απάτη και παραβίαση εμπιστοσύνης σε σχέση με τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, με τη δίκη του να έχει καθυστερήσει αρκετές φορές.

Ο πρώην ισραηλινός πρωθυπουργός έχει κατηγορηθεί σε τρεις περιπτώσεις, γνωστές ως Φακέλους 1.000, 2.000 και 4.000:

Φάκελος 1.000 – Απάτη και παραβίαση της εμπιστοσύνης: κατηγορείται για δωροδοκία – κυρίως πούρα και μπουκάλια σαμπάνιας – από ισχυρούς επιχειρηματίες σε αντάλλαγμα εύνοιες.

Φάκελος 2.000 – Απάτη και παραβίαση της εμπιστοσύνης: Ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι προσφέρει βοήθεια στη βελτίωση της κυκλοφορίας της ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot σε αντάλλαγμα θετικής κάλυψης.

Φάκελος 4.000 – Δωροδοκία, απάτη και παραβίαση της εμπιστοσύνης: Ως πρωθυπουργός και υπουργός επικοινωνιών κατά τη στιγμή της υποτιθέμενης παράβασης, ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι προώθησε κανονιστικές αποφάσεις ευνοϊκές για τον ελεγκτή μετόχο στον γίγαντα τηλεπικοινωνιών Bezeq, Σαούλ Έλοβιτς, σε αντάλλαγμα θετική κάλυψη από τον ιστότοπο ειδήσεων Walla του κ. Έλοβιτς.

Ο Νετανιάχου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τους ως «κυνήγι μαγισσών» από τους πολιτικούς του αντιπάλους, και ορκίστηκε να καθαρίσει το όνομά του.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024