Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Σάμο: Πώς κατέληξε στη θάλασσα με δύο νεκρούς το Τσέσνα - Το σχέδιο πτήσης

Τραγωδία στη Σάμο: Πώς κατέληξε στη θάλασσα με δύο νεκρούς το Τσέσνα – Το σχέδιο πτήσης

Το αεροσκάφος προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στις 20:00 στο αεροδρόμιο Σάμου, αλλά δεν τα κατάφερε, πιθανότατα λόγω κάποιου μηχανικού προβλήματος που προέκυψε

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση με τη συντριβή αεροσκάφους τύπου Τσέσνα (Cessna) ανοιχτά της Σάμου, καθώς νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντές του.

Το Τσέσνα 172 πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση από το Ισραήλ με προορισμό το νησί της Σάμου. Το αεροσκάφος προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στις 20:00 στο αεροδρόμιο Σάμου, αλλά δεν τα κατάφερε, πιθανότατα λόγω κάποιου μηχανικού προβλήματος που προέκυψε.

Έπειτα από έρευνες του Λιμενικού σώματος, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια και στη συνέχεια οι σοροί των δύο επιβατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ζευγάρι Ισραηλινών -ένας άνδρας και μια γυναίκα- οι οποίοι πήγαιναν στο νησί για διακοπές.

Τι συνέβη

Το Τσέσνα, όπως αναφέρουν μάρτυρες, αντιμετώπισε πρόβλημα στο ύψος του αεροδρομίου «Αρίσταρχος», ταλαντεύτηκε στον αέρα, εξερράγη και κατέπεσε στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας.

Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου. Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024