Το ρετρό αισθητικής και υπερελαφρύ τρίκυκλο της βρετανικής Morgan ετοιμάζει την επάνοδό του, υιοθετώντας, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις ένα νέο σχεδιαστικό ιδίωμα αλλά και νέο κινητήρα.

Να σημειωθεί ότι η παραγωγή της πρότερης, μέχρι σήμερα γνωστής μορφής του τερματίστηκε την προηγούμενη χρονιά με μια ειδική έκδοση καθώς οι ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπές ρύπων δεν επέτρεπαν την επιβίωσή της.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν το νέο 3 Wheeler το οποίο βρίσκεται ήδη σε δοκιμές εξέλιξης, θα αντικαταστήσει τον δίλιτρο κινητήρα των 83 ίππων με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρου της Ford o οποίος προδιαγράφεται λίγο ισχυρότερος.

Επίσης όπως έχει ανακοινώσει η Morgan το νέο 3-Wheeler θα είναι πιο γρήγορο στη διαδικασία επιτάχυνσης των 0-100 χλμ./ώρα αλλά θα διατηρήσει την κίνηση στους πίσω τροχούς ως συνήθως.

Αυτό που επίσης θα διατηρήσει είναι η χαρακτηριστική σχεδίαση αν και αναμένεται μια προσέγγιση που να προσφέρει περισσότερη προστασία και άνεση αλλά και να ταιριάζει με τις απαιτήσεις του νέου μοτέρ. Αυτό που επίσης δείχνει να έχει φύγει είναι η πλευρική απόληξη της εξάτμισης προς όφελος ενός πιο συμβατικού layout.

Όπως και να έχει, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν αγοραστές καθώς η προηγούμενη εκδοχή του κατέγραψε το διόλου ευκαταφρόνητο για το είδος μέγεθος των 2.500 πωλήσεων μέσα σε δέκα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο