Αφγανιστάν – Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν – Η επιχείρηση εκκένωσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα
Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, συμφώνησαν Μέρκελ - Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνομιλία του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη για την ασφάλεια και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί στο Αφγανιστάν θα πρέπει να περιλαμβάνει και να εκπροσωπεί όλο τον αφγανικό λαό.
Και προσέθεσε ότι είναι απαραίτητο να αποτραπεί η ανθρωπιστική τραγωδία, ενόψει των προσφυγικών ροών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, με την παροχή βοήθειας στις γειτονικές του Αφγανιστάν χώρες.
- Κονγκό: Πάνω 225 οι νεκροί εργάτες που εξόρυσσαν «ματωμένο» κολτάνιο για smartphones
- Ισπανία: Ο απολογισμός των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας γίνεται βαρύτερος, φθάνει τους 46 νεκρούς
- Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής Καστ στο Σαλβαδόρ για να «μελετήσει» το μοντέλο των φυλακών
- Η Ντέλσι Ροντρίγκες ανακοίνωσε γενική αμνηστία για τους πολιτικούς κρατουμένους στη Βενεζουέλα
- Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα στο αεροδρόμιο ανέφερε πως μίλησε με κάποιον
- «Επέμενε ότι έπρεπε να φύγει» λέει ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου για την Λόρα


