Αφγανιστάν – Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν – Η επιχείρηση εκκένωσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα
Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, συμφώνησαν Μέρκελ - Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνομιλία του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη για την ασφάλεια και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί στο Αφγανιστάν θα πρέπει να περιλαμβάνει και να εκπροσωπεί όλο τον αφγανικό λαό.
Και προσέθεσε ότι είναι απαραίτητο να αποτραπεί η ανθρωπιστική τραγωδία, ενόψει των προσφυγικών ροών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, με την παροχή βοήθειας στις γειτονικές του Αφγανιστάν χώρες.
- Ανοικτά αύριο τα καταστήματα για την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων – Το ωράριο
- Απόφαση-σταθμός: Οι αθλητικές ποινές μπορούν να ανατραπούν από ανεξάρτητο δικαστή
- The Dreamers: Έρωτας, δράμα, πολιτική – Ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Nouvelle Vague
- Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
- Σταθερότητα ή ακυβερνησία; Η Ιστορία διαψεύδει το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Σητεία – Ήχησε το 112, σηκώθηκαν δύο εναέρια
- Έρχονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος – Σε σταθερή άνοδο τα μπλε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


























![Έκρηξη σε αποθήκη οπλισμού στο Κουρδιστάν – Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/sulaimaniya-315x220.png)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442