Συστάσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν απάτες με «εράνους» υπέρ πυρόπληκτων
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τους φορείς που θα διοργανώσουν εράνους υπέρ των πυρόπληκτων πολιτών συνιστά η Ελληνική Αστυνομία στους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν.
Τον κίνδυνο απάτης γύρω από εράνους υπέρ των πυρόπληκτων επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία, ενημερώνοντας τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μετά από περιστατικά που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οικονομικής εξαπάτησης πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν σε εράνους – εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ειδικότερα, επιτήδειοι προφασιζόμενοι τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη θυμάτων, υποδεικνύουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για τη συγκέντρωση ποσών, χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να διασφαλίζεται η κατάληξη αυτών.
Έτσι, με αφορμή της πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές δημιουργούνται συνθήκες τέλεσης ανάλογων περιστατικών και στη χώρα μας.
Για το λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία δρώντας προληπτικά, συστήνει στους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο θεσμοθετημένους φορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο από την πολιτεία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους από επιτήδειους, με φυσικό τρόπο ή διαδικτυακά.
- Λίβανος: Αλλοι 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου


