Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Ιωαννίδου - Ο απολογισμός της εθελόντριας για τη μάχη με τις φωτιές

Κατερίνα Ιωαννίδου – Ο απολογισμός της εθελόντριας για τη μάχη με τις φωτιές

Η Κατερίνα Ιωαννίδου έγινε το πρόσωπο της μάχης με τα πύρινα μέτωπα, της βοήθειας και της αλληλεγγύης, αλλά και τις ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Έγινε το πρόσωπο της μάχης με τα πύρινα μέτωπα, της βοήθειας και της αλληλεγγύης, αλλά και τις ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Ο λόγος για την εθελοντή πυροσβέστη Κατερίνα Ιωαννίδου, που ήταν από τα πρόσωπα που «ξεχώρισαν» τις πρώτες ημέρες της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Μπορεί οι εικόνες της με το μαυρισμένο από τους καπνούς της φωτιάς πρόσωπό της να έγιναν viral, ωστόσο η Κατερίνα Ιωαννίδου δεν τοποθετήθηκε ή μίλησε σε δημοσιογραφικά μέσα.

Η ίδια, αφού ολοκλήρωσε τη δράση της καθώς έπρεπε να αποχωρήσει λόγω της εργασίας της, έκανε τον απολογισμό της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

«Εφόσον λοιπόν πλέον έφυγα από εκεί λόγω εργασίας, ήρθε η ώρα να ανεβάσω και εγώ τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τα πύρινα μέτωπα που βρεθήκαμε και επιχειρήσαμε» σημειώνει σε μια μακροσκελή ανάρτηση, στην οποία περιγράφει τις ώρες που έζησε στο μέτωπο της φωτιάς.

Αναφέρθηκε στην ομάδα των εθελοντών που ξεκίνησαν για την περιοχή της Βαρυμπόμπης προκειμένου να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν σκύλους και κατοικίδια που κινδύνευαν από τη φωτιά, τονίζοντας ότι η επικοινωνία και ο συντονισμός ήταν δύσκολη υπόθεση, καθώς τους απειλούσε η φωτιά.

«Ο κόσμος καιγόταν και οι επικοινωνίες δεν ήταν πάντα εφικτές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν περικυκλώθηκαν από τη φωτιά

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Ιωαννίδου, στο δρόμο για τις Αφίδνες η φωτιά περικύκλωσε την αποστολή. Η ίδια και τέσσερα ακόμη άτομα, καθώς και δύο πυροσβέστες με ένα όχημα έμειναν στο σημείο και επιχείρησαν σε «μια αρκετά μεγάλη εστία δεξιά και αριστερά του δρόμου και μετά από ώρα καταφέραμε και τη σβήσαμε».

«Με τη βοήθεια της αστυνομίας, η ομάδα μας εκεί αντί για δύο σκυλιά διέσωσε 3 σκυλιά, 2 άλογα και 20 κουνέλια», πρόσθεσε η εθελόντρια.

Δείτε την ανάρτηση της Κατερίνας Ιωαννίδου:

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024