Λαζανάς: Μείωση των εμβολιασμών και περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κοροναιό
«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.
«Καμπανάκι» για την μείωση των εμβολιασμών και τις περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό , που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μάριος Λαζανάς Παθολόγος/Λοιμωξιολόγος.
Ο κος Λαζανάς τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού ήταν προφανώς αναμενόμενη.
«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» είπε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως το στέλεχος κοροναιού Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό και συγχρόνως δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.
«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.
«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.
O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.
- Γιατί το πρόβλημα του νερού στην Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ευκαιρία
- Νάρκες, πύραυλοι και χιλιόμετρα ακτογραμμής: Γιατί το Ιράν έχει το πάνω χέρι στο Στενό του Ορμούζ
- Η Φελίσια Τσαλαπάτη συναντά τον Μίλος Ντέλετιτς του Ηρακλή στο νέο επεισόδιο του “Betsson Stories”
- O πόλεμος στο Ιράν ωθεί τη Σαουδική Αραβία να συνάψει συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Ουκρανία
- Παναθηναϊκός: Τριπλό πρόστιμο από την UEFA
- Παγκράτι: Σύλληψη 47χρονης που οδηγούσε μεθυσμένη στην οδό Ολυμπιάδος – Χτύπησε 4 οχήματα




