Μπάιντεν: Η αμερικανική δημοκρατία είναι «ατελής» και χρειάζεται περισσότερη δουλειά
Στα δικαιώματα ψήφου, την ελευθερία του λόγου και τις προσπάθειες διόρθωσης των επίμονων οικονομικών και φυλετικών ανισοτήτων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη σημερινή ομιλία του στην εθνική γιορτή της Ημέρας Μνήμης
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του σήμερα για την Ημέρα Μνήμης (Memorial Day) προς το αμερικανικό έθνος υπερασπίστηκε την «ατελή» αμερικανική δημοκρατία, καλώντας σε περισσότερη δουλειά για να εκπληρώσει την υπόσχεση αυτού που είπε ότι παραμένει «το μεγαλύτερο πείραμα» στην παγκόσμια ιστορία.
Στην ομιλία του στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον αφού αναφέρθηκε στα δικαιώματα ψήφου, την ελευθερία του λόγου και τις προσπάθειες διόρθωσης των επίμονων οικονομικών και φυλετικών ανισοτήτων, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η δημοκρατία «βρίσκεται σε κίνδυνο» στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο από αυταρχικές δυνάμεις τις οποίες δεν κατονόμασε.
«Η δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από μια μορφή διακυβέρνησης, είναι ένας τρόπος ύπαρξης, ένας τρόπος να βλέπουμε τον κόσμο. Η δημοκρατία σημαίνει κυριαρχία του λαού», δήλωσε στην ομιλία του προς τιμή ενός εκατομμυρίου Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα στρατιωτικής υπηρεσίας.«Η μάχη για δημοκρατία λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο – δημοκρατία και απολυταρχία. Η μάχη για αξιοπρέπεια, για απλή αξιοπρέπεια», είπε.
Μιλώντας στο άδειο, σε μεγάλο βαθμό, Αμφιθέατρο Μνήμης του Άρλινγκτον, ενώ η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στον κλοιό της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι 7.036 άνθρωποι πέθαναν σε πρόσφατες εμπόλεμες συρράξεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, υπηρετώντας τα ιδανικά των ΗΠΑ και της δημοκρατίας ως μια ζωντανή μορφή διακυβέρνησης. «Έζησαν γι’ αυτό, πέθαναν γι ‘αυτό», είπε.
«Οφείλουμε στους ένδοξους νεκρούς… να καταβάλουμε τις καλύτερες προσπάθειές μας για να τελειοποιήσουμε την Ένωση για την οποία πέθαναν».
Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος τα σχέδια για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν μετά τον πιο μακρόχρονο πόλεμο των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Έχει επίσης επισημάνει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ από τις αυταρχικές κυβερνήσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, στην Κίνα και την Ρωσία.
Καθώς πολλές αμερικανικές Πολιτείες εργάζονται για τη θέσπιση νόμων που επικριτές υποστηρίζουν ότι αποσκοπούν στην καταστολή της ψήφου των μειονοτήτων, ο Δημοκρατικός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη οι άνθρωποι να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν «ελεύθερα, δίκαια και με τρόπο βολικό» και το κράτος δικαίου να εφαρμόζεται «ισότιμα και δίκαια» για κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από πού προέρχεται, ποια είναι η εμφάνισή του».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πότε πληρώνεται το δώρο Πάσχα – Τι προβλέπεται αν δεν καταβληθεί
- Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς
- New Streaming Subscription Platform by Alter Ego Media, ANT1 and Motor Oil
- «Το όνειρο ο Λαπόρτα είναι να φέρει τον Άλβαρες στην Μπαρτσελόνα»
- ΗΠΑ: Δεν βλέπει τέλος στο πόλεμο του Ιράν ο Τραμπ – Θηλιά στο λαιμό του ακρίβεια και ενδιάμεσες εκλογές
- Το trailer του Spider-Man έγινε το πρώτο που σπάει το «φράγμα» του 1 δισ. views





