Ισπανία: Συναγερμός για τους 8.000 μετανάστες που έφτασαν από το Μαρόκο
Σχεδόν 8.000 μετανάστες έφτασαν από το πρωί της Δευτέρας στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, από τους οποίους 4.000 στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Σχεδόν 8.000 μετανάστες έφτασαν από το πρωί της Δευτέρας στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, από τους οποίους 4.000 στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την αποστολή νέων αστυνομικών ενισχύσεων στην περιοχή για να αντιμετωπίσει τη μαζική και αιφνίδια εισροή χιλιάδων μεταναστών από το γειτονικό Μαρόκο.
Πενήντα επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν εκτός από τους 200 που στάλθηκαν ήδη σήμερα, ενώ άλλοι 150 είναι έτοιμοι να σταλούν αν χρειαστεί, εν μέσω αυτής της μεταναστευτικής κρίσης που εξελίσσεται στο πλαίσιο των διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου.
Η Μαδρίτη κάλεσε την Μαροκινή πρέσβειρα για να της εκφράσει τη «δυσαρέσκεια» της και λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, το Ραμπάτ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα την πρέσβυ του για «διαβουλεύσεις».

Από το πρωί της Δευτέρας, σχεδόν 8.000 μετανάστες έχουν εισέλθει στον ισπανικό θύλακα Θέουτα κολυμπώντας ή πεζή, σε ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης.
Παράλληλα 86 μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί στον άλλο ισπανικό θύλακο, αυτόν της Μελίγια, ο οποίος βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Θέουτα, στις ακτές του Μαρόκου.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ακύρωσε σήμερα προγραμματισμένο ταξίδι του στο Παρίσι λόγω της κρίσης, και επισκέφθηκε το απόγευμα τη Θέουτα, υποσχόμενος να «αποκαταστήσει την τάξη (…) στα σύνορα». Περιέγραψε την μαζική εισροή μεταναστών ως μια «σοβαρή κρίση για την Ισπανία και επίσης για την Ευρώπη».
Η Θέουτα και η Μελίγια είναι τα μοναδικά χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Αφρική και την Ευρώπη.
- Χολαργός: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον 14χρονο
- Ο Δένδιας ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Τα «καρφιά» στον Μητσοτάκη
- Τέλος στις φωτοτυπίες ταυτότητας – Αλλάζουν όλα στις καθημερινές συναλλαγές
- Ρεκόρ με ουρά: 2.397 Golden Retriever έφεραν το χαμόγελο στο Μπουένος Άιρες – «Χρυσό Κύμα»
- Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο – Ένας στους πέντε πολίτες δηλώνουν δυνητικοί ψηφοφόροι
- Πυροβολισμοί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κεντάκι
- Τζέρεμι Ο. Χάρις: Ελεύθερος χωρίς κατηγορίες στην Ιαπωνία ο ηθοποιός του Emily In Paris μετά την υπόθεση MDMA
- Κέμνιτζ – Πανιώνιος 73-68: «Έμεινε» από δυνάμεις στο 4ο δεκάλεπτο…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442