Ωράριο: Τι αλλάζει από σήμερα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με όλα τα έκτακτα μέτρα για την άρση του lockdown
Ανατροπή για το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) κρύβει η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που θα ισχύσουν από σήμερα 14/5 έως και τη Δευτέρα 24/5 και ώρα 6:00.
Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, το προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας ορίζεται από τις 7:00 έως και τις 22:30, και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση έως τη 1:00.
Επίσης διευρυμένο είναι το ωράριο και για τα εμπορικά από τις 07.00 έως τις 21.00.
Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης.
Τις δύο επόμενες Κυριακές έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν επίσης τα λιανεμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια.
Σε ότι αφορά το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η διεύρυνση επιλέχθηκε προκειμένου να λειτουργήσουν μία ώρα παραπάνω τα mini market και τα ομοειδή καταστήματα, τα οποία με βάση τα προηγούμενα μέτρα έκλειναν στις 21:30.
Βέβαια κανείς δεν αποκλείει να δούμε και μεγάλες αλυσίδες να κλείνουν τα καταστήματά τους αντί για τις 21:00 στις 22:30.
Σύμφωνα όμως με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΑΝ, με το οποίο επικοινώνησε ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος” κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί.
Η ανάκτηση των απωλειών που έχει υποστεί το εμπόριο από τους περιορισμούς που ίσχυσαν έως και χθες είναι ο λόγος και της κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442