Λέστερ – Νιουκάστλ 2-4
Η Νιουκάστλ διέλυσε εκτός έδρας με 4-2 τη Λέστερ για την 35η αγωνιστική της Premier League και της δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο για την παραμονή στην τετράδα της βαθμολογίας. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11/5), Τσέλσι (18/5) και Τότεναμ (23/5) τα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.
Η Νιουκάστλ σόκαρε τη Λέστερ μέσα στο «King Power Stadium» επικρατώντας με 4-2 για την 35η αγωνιστική της Premier League, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «αλεπούδων» για την παραμονή στην τετράδα. 8η εντός έδρας ήττα της σεζόν για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.
Η ομάδα του Στιβ Βρους υποχρέωσε τις «αλεπούδες» σε δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, καθώς στα τρία παιχνίδια τους στην Premier League, αντιμετωπίζουν κατά σειρά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11/5), Τσέλσι (18/5) και Τότεναμ (23/5).
Το εκκωφαντικό διπλό της Νιουκάστλ ανοίγει τον δρόμο στην Τσέλσι (61 β.) να προσπεράσει τη Λέστερ (63 β.) και να εδραιωθεί στην 3η θέση αν αύριο (8/5) οι Λονδρέζοι πάρουν τη νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.
Υπενθυμίζουμε πως μια τέτοια εξέλιξη, δηλαδή η Τσέλσι να τερματίσει στην τετράδα της Premier League, βολεύει τον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League από ομάδα που έχει «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στη διοργάνωση μέσα από το πρωτάθλημα, τότε οι Πρωταθλητές Ελλάδος θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η Λέστερ δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο 6′ με τον Ντουμπράφκα να αποκρούει το πλασέ του Μάντισον. Οι «ανθρακωρύχοι» ανέβασαν ρυθμό στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν στο 22′ με τον Γουίλοκ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σουγιουντσού, σημειώνοντας από κοντά το 0-1.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, καθώς στο 34′ ο Ντάμετ με κεφαλιά έκανε το 0-2. Ο τερματοφύλακας της Νιουκάστλ κράτησε το μηδέν δύο λεπτά αργότερα αποκρούοντας την προσπάθεια του Ιχεανάτσο, ενώ δήλωσε παρών και στο 45′ όταν και σταμάτησε τον Βάρντι.
Οι «αλεπούδες» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 55′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τίλεμανς, ο Εντιντί δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά μέσα από την περιοχή και στο 64′ η Νιουκάστλ βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Κάλουμ Γουίλσον να περνάει τον Σμάιχελ και να γράφει το 0-3.
Η ομάδα του Στιβ Μπρους συνέχισε να πιέζει και σκόραρε ξανά στο 73′ με τον Γουίλσον, ο οποίος αφού έστειλε πρώτα τη μπάλα στο δοκάρι, στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το 0-4.
Το μόνο που κατάφερε η Λέστερ ήταν να μειώσει με τον Βάρντι στο 80′ σε 1-4, ενώ το τελικό 2-4 διαμόρφωσε με συρτό σουτ ο Ιχεανάτσο.
Λέστερ: Σμάιχελ, Σουγιουντσού, Φοφανά, Ρικάρντο Περέιρα (65′ Λουκ Τόμας), Ολμπράιτον, Τίλεμανς, Εντιντί (65′ Αγιόθε), Μάντισον (77′ Μεντί), Καστάν, Ιχεανάτσο, Βάρντι
Νιουκάστλ: Ντουμπράφκα, Μέρφι, Κραφτ, Φεντερίκο Φερνάντεθ, Ντάμετ, Ρίτσι, Γουίλοκ (77′ Λόνγκσταφ), Σεντ-Μαξιμέν (84′ Ζοέλιτον), Σέλβι, Αλμιρόν (88′ Χέντρικ), Κάλουμ Γουίλσον
- ΛεΜπρόν: «Ο Ντόντσιτς είναι ο κορυφαίος της γενιάς του»
- Απίθανος ο Αντονέλι στη Σανγκάη – Θρίαμβος με 1-2 για τη Μercedes (pics)
- Φοβερός Ράιαν Ρέινολντς: Περιέγραψε σε ρόλο… δημοσιογράφου τη νίκη της Ρέξαμ (vid)
- Μοντέλο εκθέτει τον Λιονέλ Μέσι: «Δεν είναι ο Άγιος που όλοι πιστεύουν» (pic)
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» για την Α1 πόλο ανδρών με φόντο την κορυφή
- H Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει τον Πίτερς για το καλοκαίρι
- Η ιδιαίτερη απάντηση του Μπλόσομγκεϊμ για τον Ολυμπιακό (pic)
- Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ψάχνουν εντός έδρας τρίποντο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442