Σέλτικς – Σπερς 143-140: Απίστευτη ανατροπή από το -32 με 60 πόντους του Τέιτουμ
Οι Σέλτικς έκαναν μια ανεπανάληπτη ανατροπή από το -32 κόντρα στους Σπερς και επικράτησαν με 143-140, με τον Τέιτουμ να κάνει μυθική εμφάνιση και να σταματά στους 60 πόντους
Απίθανα πράγματα έγιναν στη Βοστώνη, με τους Σέλτικς να ανατρέπουν διαφορά 32 πόντων και να επικρατούν με 143-140 των Σπερς στην παράταση, με τον Τέιτουμ να πετυχαίνει 60 πόντους.
Ο All Star φόργουορντ είχε 20/37 σουτ (5/7 τρίποντα), 15/17 βολές, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σε ένα βράδυ όπου οι Σέλτικς ήταν πίσω στο σκορ με 33-65 στο 20′ και 53-84 στο 26′.
Στο τέλος της τρίτης περιόδου ωστόσο είχαν μειώσει σε 90-103, για να ισοφαρίσουν σε 116-116 με σχεδόν 5 λεπτά να μένουν για το φινάλε της τέταρτης περιόδου και το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση (128-128 στο τέλος της τέταρτης περιόδου).
Στο έξτρα πεντάλεπτο πλέον, με την ψυχολογία με το μέρος τους, έφθασαν στη νίκη.
Όσον αφορά τους συμπαραστάτες του, ο Τζέιλεν Μπράουν με 17 πόντους και ο Άαρον Νέσμιθ με 16 πόντους ακολούθησαν σε απόδοση τον Τέιτουμ για τους Σέλτικς.
Για τους Σπερς, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν είχε 30 πόντους και οι Ντεζούντε Μάρεϊ και Λόνι Γουόκερ από 24 πόντους.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
LIVE: Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την αναμέτρηση Αναντολού Έφες – Ολυμπιακός για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.
Ο προπονητής της Σενεγάλης Πάπε Τιαό, ζήτησε συγγνώμη για την κίνησή του να αποχωρήσει μαζί με την ομάδα του από το γήπεδο στον τελικό του Κόπα Άφρικα, εξηγώντας όμως ότι το έκανε γιατί αισθάνθηκε αδικία.