Ελον Μασκ: Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο πύραυλος της SpaceX
«Καλώς ήρθε το Δεύτερο Πλήρωμα» είπε η Σάνον Γουόκερ, η Αμερικανίδα που αυτή την περίοδο είναι επικεφαλής του ISS
Η διαστημική κάψουλα Crew Dragon Endeavour της SpaceX έφτασε και προσδέθηκε ομαλά στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS), όπως μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση η τηλεόραση της NASA.
Η πρώτη φάση της πρόσδεσης ξεκίνησε στις 11.08 (ώρα Ελλάδας), σε απόσταση 424 χιλιομέτρων πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ακολούθησε η δεύτερη φάση της πρόσδεσης, περίπου δέκα λεπτά αργότερα.
«Καλώς ήρθε το Δεύτερο Πλήρωμα» είπε η Σάνον Γουόκερ, η Αμερικανίδα που αυτή την περίοδο είναι επικεφαλής του ISS.
Δείτε το βίντεο
LIVE FROM ORBIT: NASA’s @SpaceX Crew-2 astronauts arrive at the @Space_Station. https://t.co/2PsxR9gLoS
— NASA (@NASA) April 24, 2021
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, μεταφέροντας στο διάστημα τα τέσσερα μέλη του «Δεύτερου Πληρώματος»: τον Γάλλο Τομά Πεσκιέ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.
Αυτή ήταν η τρίτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX, της εταιρείας που ίδρυσε ο Έλον Μασκ και έσπασε το ρωσικό μονοπώλιο των πτήσεων από και προς τον ISS.
- Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η συγκάλυψη αποτελεί σταθερή κυβερνητική επιλογή, λένε πηγές του ΠΑΣΟΚ
- Διατροφικές διαταραχές: Γιατί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο
- Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τιμήθηκε στην επετειακή εκδήλωση για την Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου
- Έρευνα της ΕΣΕΕ: Άνθρακες ο «θησαυρός» – Μία στις δύο επιχειρήσεις με πτώση στον εορταστικό τζίρο
- «Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Κραλ από την Ουνιόν Βερολίνου»
- Βατικανό: Ο Πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο

