Επιμένει η Άγκυρα: «Η Ελλάδα πιέζει την τουρκική μειονότητα»
«Η αρνητική στάση της Ελλάδας στα θέματα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και η πίεση στην τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη» συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Ερντογάν με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Νέο λάδι στη φωτιά ρίχνει η Άγκυρα, καθώς μετά από συνάντηση υψηλόβαθμων τούρκων αξιωματούχων με τον Ταγίπ Ερντογάν η ανακοίνωση της Τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών προβάλλει εκ νέου τις προκλητικές θέσεις της γείτονος χώρας.
«Η αρνητική στάση της Ελλάδας στα θέματα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και η πίεση στην τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη» συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
H τουρκική «αλήθεια» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου συζητήθηκαν βασικά θέματα εθνικού ενδιαφέροντος για τους Τούρκους. Περιλάμβαναν, «ένα νέο Σύνταγμα, αντιδημοκρατικές πρωτοβουλίες και τη λεγόμενη συκοφαντία της Γενοκτονίας των Αρμενίων», σύμφωνα με δήλωση της Τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών.
Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την αλήθεια ενάντια στη λεγόμενη Γενοκτονία των Αρμενίων».
Είπε ότι η Τουρκία θέλει να «γιορτάσει την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ένα νέο πολιτικό σύνταγμα, όχι με το σύνταγμα του πραξικοπήματος, αλλά με τη συναίνεση του έθνους μας». «Θα ξεκινήσουμε όλες τις προσπάθειες για ένα νέο Σύνταγμα σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας μας και τις προσδοκίες του έθνους μας, δήλωσε.
Το Μάρτιο ο Ερντογάν είπε ότι το νέο σύνταγμα της Τουρκίας «θα είναι συμπεριληπτικό και φιλελεύθερο».
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη ο Τίμοθι Μπάσφιλντ: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Οι προκλητικές δηλώσεις του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-135x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)
























































![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442