
Ρέθυμνο : Γονείς που δεν θέλουν να κάνουν το self test στα παιδιά τους μηνύουν διευθυντή σχολείου
Πρόκειται για έξι γονείς οι οποίοι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο
Μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατά διευθυντή λυκείου, του διευθυντή της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας κατατέθηκε από γονείς στο Ρέθυμνο, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Πρόκειται για έξι γονείς οι οποίοι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο.
«Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλειά μας από τον κοροναϊό. Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδός τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι, ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα».
Τι λέει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συστήνει στους γονείς να διαβάσουν την ΚΥΑ, όλες τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.
Όπως αναφέρει ο κ. Γαζανός «προσπαθούμε με συζήτηση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρόκειται για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Όμως, οι γονείς μού ζητάνε έγγραφη βεβαίωση για τον λόγο που οι διευθυντές δεν αφήνουν τα παιδιά να μπουν μέσα στις σχολικές αίθουσες. Εμείς ως Δευτεροβάθμια επικαλούμαστε την ΚΥΑ, ενώ παράλληλα έχουμε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία για να μας καθοδηγήσει πώς να διαχειριστούμε τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών. Έχουμε επικοινωνήσει και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, ώστε να μας κατευθύνει αρμοδίως για το τι πρέπει να πράξουμε».
Σημειώνεται πως με βάση τη σχετική ΚΥΑ, όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος στο self test δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπουντούρης για τον ΠΑΟΚ: «Φεύγω χωρίς απογοήτευση και στεναχώρια» (pic)
- Eurovision: Έφτασε η ώρα του Akyla – Λεπτό προς λεπτό ο Ά ημιτελικός
- «Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει Γκατσίνοβιτς, αλλά ο παίκτης επιθυμεί να μείνει στην ΑΕΚ»
- Προειδοποίηση ΠΟΥ: Οι χώρες να προετοιμαστούν για περισσότερα κρούσματα χανταϊού
- Πρώτη τηλεδιάσκεψη Υπουργών Άμυνας για αποστολή δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ – Παρών ο Δένδιας
- Αλέξης Τσίπρας: Το στοίχημα να γίνει πόλος εξουσίας και όχι απλώς ένας παίκτης της αντιπολίτευσης



