Kanelbullar: Φτιάξτε τα αυθεντικά ρολά κανέλας από την Σουηδία εύκολα και γρήγορα
Με άρωμα κανέλας και βούτυρου, θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι καθώς τα ψήνετε και θα τα απολαύσετε μπουκιά την μπουκιά
Τα σουηδικά αυτά ρολάκια κανέλας είναι πεντανόστιμα, όχι πάρα πολύ γλυκά, τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και ταιριάζουν τέλεια με ροφήματα (τσά, καφές), ενώ τρώγονται άνετα και σκέτα, ως επιδόρπιο ή ως δεκατιανό.
Θέλετε κι άλλους λόγους για να τα φτιάξετε;
Υλικά
200 γρ βούτυρο
400 ml γάλα
50 γρ φρέσκια μαγιά
2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κάρδαμο
2 κ.σ. κανέλα
7-10 γλυτζάνια αλεύρι
1 αυγό
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Λιώνουμε 100g βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και περιμένουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε 50g φρέσκιαμαγιά, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο και όσο αλεύρι χρειάζεται έτσι ώστε όταν ανακατευτούν τα υλικά να δημιουργήσουν ζύμη. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να φουσκώσει για 30-45 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη δίνοντάς της σχήμα τετραγώνου.
Για τη γέμιση:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη και τηn κανέλα. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Ξεκινώντας από το κέντρο, απλώνουμε τη γέμιση προσέχοντας να αφήσουμε 1 εκατοστό κενό από τις άκρες. Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τις άρκες με το αυγό. Τυλίγουμε προς το μέρος μας δίνοντας στη ζύμη σχήμα κυλίνδρου. Αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για 30-45 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες περίπου 3 εκ. η κάθε μία και τοποθετούμε τα κομμάτια σ’ ένα ταψί. Γαρνίρουμε με ζάχαρη ή ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 250°C για 8-10 λεπτά.
Απολαμβάνουμε!
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)





























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442