Πέστο με ταχίνι: Μια παραλλαγή της αγαπημένης σάλτσας
Το ταχίνι αντικαθιστά το κουκουνάρι σ’ αυτή την εύκολη παραλλαγή της λατρεμένης ιταλικής σάλτσας.
Το ταχίνι έρχεται να αντικαταστήσει το κουκουνάρι (αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ελαιόλαδου) σ’ αυτή τη την ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού γενοβέζικου πέστο.
Γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και συνοδεύει άνετα μακαρονάδες, ψητό ψάρι ακόμα και σαλάτες.
Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο μαζί με λίγο αλάτι)
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
3 κ.σ. ταχίνι
1 κούπα φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. παγωμένο νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε μαζί το σκόρδο και το χυμό λεμονιού στο μούλτι και αφήστε το μίγμα να κάτσει για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ταχίνι και ξαναχτυπήστε.
Προσθέστε τον βασιλικό και το νερό και χτυπήστε ξανά.
Προσθέστε αργά το ελαιόλαδο χτυπώντας ενδιαμέσως. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τη τριμμένη παρμεζάνα.
Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
- Live streaming: Ρέθυμνο – Ολυμπιακός
- Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – «Σημάδεψε μια γενιά»
- Γάζα: Η διεθνής δύναμη σταθεροποίησης πρέπει να αναπτυχθεί στην κίτρινη γραμμή, λέει η Αίγυπτος
- Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2025: Τα «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλίας