ΥΠΕΞ : Καταδικάζει την επίθεση στην Σαουδική Αραβία – Στηρίζει πολιτική λύση στην περιοχή
Η Ελλάδα καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, σημειώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τις προσπάθειες για συνολική πολιτική λύση προς όφελος του λαού της Υεμένης
Η Ελλάδα καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι επιθέσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό, παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.
Και προσθέτει: «Υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν ουσιαστικά τις διεθνείς προσπάθειες για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος ολόκληρου του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει ανεπιφύλακτα».
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου σημειώθηκε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η οποία προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Ριάντ, ενώ την ευθύνη ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο δεν έκανε λόγο για θύματα.
Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι έθεσαν στο στόχαστρο τον πετρελαϊκό γίγαντα «Saudi Aramco» στην πρωτεύουσα, με έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η επίθεση δεν προκάλεσε διακοπή στον εφοδιασμό πετρελαίου ή των παραγώγων του, ανέφερε το σαουδαραβικό Υπουργείο Ενέργειας.
- Οι ΗΠΑ «σκέφτονται» να στείλουν μικρή ποσότητα ντίζελ στην Κούβα για τις ανάγκες των υποδομών ύδρευσης
- Πού οδηγούν την τιμή της ζάχαρης τα GLP-1 φάρμακα;
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)











![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)





![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442