Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν το στόχο για 20 εκατ. εμβολιασμούς το 2020

Κοροναϊός : Οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν το στόχο για 20 εκατ. εμβολιασμούς το 2020

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι 40 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna θα ήταν διαθέσιμες εντός του μήνα.

Μόλις 2,8 εκατομμύρια άτομα υψηλού κινδύνου είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου, αριθμός πολύ μικρότερος από τον επίσημο στόχο των 20 εκατομμυρίων εμβολιασμών εντός του 2020.

Τα εμβόλια του κοροναϊού φτάνουν στους ενοίκους γηροκομείων ακόμα πιο αργά από ό,τι φτάνουν σε άλλες ομάδες πρώτης προτεραιότητας, μεταδίδει την Πέμπτη το Reuters.

Παρόλο που μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί 2,2 εκατομμύρια δόσεις για αυτή την ομάδα, μόνο 170.000 ένοικοι γηροκομείων είχαν εμβολιαστεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι 40 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna θα ήταν διαθέσιμες εντός του μήνα.

Στις 4 Δεκεμβρίου, ο επίτροπος της FDA (Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων) Στίβεν Χολ δήλωσε στο Reuters ότι ο στόχος για εμβολιασμό 20 εκατ. Αμερικανών εντός του Δεκεμβρίου είναι «ρεαλιστικό» πλάνο.

Έκτοτε, οι αρμόδιες αρχές έπαψαν να αναφέρονται σε νούμερα, καθώς έγινε πια σαφές ότι ο στόχος δεν θα επιτευχθεί.

Αξιωματούχοι τοπικών υπηρεσιών υγείας διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λάβει επαρκή χρηματοδότηση για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για τους εμβολιασμούς.

«Γνωρίζουμε πως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη και εργαζόμαστε σκληρά για να τη βελτιώσουμε» παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ Μονσέφ Σλάουι, σύμβουλος της Eπιχείρησης «Warp Speed» για την ταχεία ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών.

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει διανείμει τα εμβόλια στις πολιτείες. Τώρα οι πολιτείες πρέπει να αναλάβουν τη χορήγηση. Κουνηθείτε!» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εμβολιασμός των 21 εκατομμυρίων εργαζομένων στο χώρο της υγείας ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου και σύντομα ακολούθησαν τα πρώτα εμβόλια στους 3 εκατομμύρια ενοίκους γηροκομείων.

Σειρά έχουν τώρα τα άτομα άνω των 75 ετών και περίπου 51 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην παιδεία και σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024