Βρετανία : «Θα χρειαστούν και άλλα lockdown έως τον Μάρτιο παρά τους εμβολιασμούς» λέει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος
Ο καθηγητής Γουίτι ξεκαθάρισε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες δεν θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί Βρετανοί εναντίον του Covid-19 ούτως ώστε να επαρκούν για να κρατήσουν τους πιο ευάλωτους ασφαλείς από τον ιό
Η Βρετανία θα παραμείνει σε κάποια μορφή κλειδώματος μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο παρά την έναρξη των εμβολίων κοροναϊού, προειδοποίησε ο καθηγητής Κρις Γουίτι, ο επικεφαλής των Βρετανών λοιμωξιολόγων, μιλώντας στην Επιτροπή Υγείας και Επιστημών της Βουλής των Κοινοτήτων.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο κ. Γουίτι ξεκαθάρισε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες δεν θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί Βρετανοί εναντίον του Covid-19 ούτως ώστε να επαρκούν για να κρατήσουν τους πιο ευάλωτους ασφαλείς από τον ιό.
Παράλληλα, συμβούλευσε τους πολίτες να μην απογοητευτούν τώρα που έχει εγκριθεί το εμβόλιο καθώς αυτό «θα ήταν απολύτως λάθος». Ο Βρετανός αρχίατρος προειδοποίησε ότι οι χειμερινοί μήνες ούτως ή άλλως είναι κάθε χρόνο η πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο για την πίεση που αναμένεται να δεχθεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

«Για τους επόμενους τρεις μήνες, θέλω να είμαι πολύ σαφής, δεν θα έχουμε επαρκή προστασία. Περνάμε την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για αναπνευστικές λοιμώξεις και την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για το ΕΣΥ. άρα, η ιδέα που μπορούμε να σταματήσουμε ξαφνικά τώρα επειδή το εμβόλιο είναι εδώ, αυτό θα ήταν πολύ πρόωρο. Θα ήταν σαν κάποιος να εγκαταλείψει έναν αγώνα μαραθωνίου στα 16 μίλια – θα ήταν απολύτως λάθος να κάνουμε», είπε με γλαφυρό τρόπο ο κ. Γουίτι ενώπιον της επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου.
Η Επιτροπή Υγείας και Επιστημών της Βουλής των Κοινοτήτων έχει δηλώσει με ανακοίνωσή της την εκτίμηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχει τρία ή τέσσερα εμβόλια κατά της Covid-19 έως τα μέσα του 2021, εκφράζοντας την ελπίδα για επιστροφή στην ομαλότητα μέχρι το καλοκαίρι.
Ο καθηγητής Γουίτι είπε ακόμη ότι περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στην πρώτη φάση του προγράμματος εμβολιασμού, δηλαδή οι άνω των 50 ετών, καθώς και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι εργαζόμενοι σητν φροντίδα κατ’ οίκον.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι αναμένει να διαθέτει «ένα χαρτοφυλάκιο πολλών εμβολίων έως τα μέσα του 2021», αλλά ενημέρωσε ότι η διαδικασία διάθεσής τους θα πρέπει να συνεχιστεί προσεκτικά.
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442