Μήνυμα για «γιορτές χωρίς μετακινήσεις, ευχές χωρίς συναναστροφές», έστειλε από τον Βόλο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου, με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό του πολιούχου Βόλου, Αγίου Νικολάου.

«Σε όλη την Ελλάδα δίνουμε ένα μήνυμα, διεξάγουμε τον ίδιο αγώνα. Γιορτές χωρίς μετακινήσεις, ευχές χωρίς συναναστροφές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός καλώντας τους πολίτες να δείξουν σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν και τιμή στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός επεσήμανε ότι ναι μεν η πτώση των κρουσμάτων είναι ικανοποιητική, αλλά δεν είναι η αναμενόμενη. «Θέλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, υπομονή και προσπάθεια», είπε και πρόσθεσε  ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων «τα οποία οφείλουμε να λάβουμε και τις επόμενες μέρες», είπε

«Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι πρέπει να φθάσουμε έως τα Χριστούγεννα με σταθερή αποκλιμάκωση σε ότι αφορά στα κρούσματα και τηρώντας απαρεγκλίτως τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών. Σε λίγες μέρες είναι η εορτή του Αγίου Νικολάου. Δεν θα γιορτάσουμε όλοι μαζί. Θα γιορτάσουμε και πάλι στα σπίτια μας. Δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν μόνο με τον απαραίτητο αριθμό των ιερωμένων που προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους και τους νόμους», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «θα φθάσουμε μέχρι τον εμβολιασμό ακολουθώντας αυστηρά τα μέτρα, τα οποία έχει επιβάλει και εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά από εισηγήσεις των ειδικών»

«Ένας είναι ο τρόπος για να βάλουμε εμπόδιο στην πανδημία», είπε και πρόσθεσε να μην συνωστιζόμαστε, να μην υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις και κυρίως μέσα σε κλειστούς χώρους. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα νικήσουμε. Ο αγώνας που δίνουμε είναι πρωτίστως πνευματικός, γιατί περιλαμβάνει το κουράγιο των ανθρώπων, την εγκαρτέρηση, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη σε αυτούς που πάσχουν, αυτούς που νοσούν και στις οικογένειες εκείνων των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας. Θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Θα νικήσουμε. Και όταν θα αρχίσει η νέα πολιτική εφαρμογή του εμβολιασμού του πληθυσμού, τότε είμαι βέβαιος ότι μέσα σε λίγους μήνες θα ξανανοίξει η ζωή μας, θα ξαναγίνουμε κανονικοί άνθρωποι και θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Για την επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που υπάρχουν απαγορεύσεις και όπως με σεβασμό γιορτάσαμε το Πολυτεχνείο αποδίδοντας τιμή στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, κατά τον ίδιο τρόπο θα γίνει και αυτή η εκδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου», τόνισε ο υπουργός.

Ακολούθως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της τήρησης και εφαρμογής των κανόνων λόγω της πανδημίας, ενόψει των μεγάλων εορτών με επίκεντρο τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου.