
Σαρηγιάννης : Στα 100.000 τα ενεργά κρούσματα – Χρειάζονται επιπλέον μέτρα
Στα 100.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο καθηγητής περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ όπως είπε η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου.
Στα 100.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο καθηγητής περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ όπως είπε η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου.
Όπως σημείωσε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητά τους θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου κι έπειτα, ενώ μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων, αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα.
Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά «δε φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα. «Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό», κατέληξε ο καθηγητής περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής.
- Ειρηνικός Ωκεανός: 2 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου
- Ο Βανς υποδεικνύει στον πάπα Λέοντα να ασχολείται με πνευματικά και «ηθικά ζητήματα»
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
