Εστίαση : Νέες αποστάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα
Ο κοροναϊός φέρνει νέες αλλαγές στην εστίαση καθώς και στις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα
Ο κοροναϊός φέρνει νέες αλλαγές στην εστίαση καθώς και στις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
«Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.67924 (ΦΕΚ Β ́4709/23-10-2020) οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων των χώρων εστίασης (εξαιρουμένων Κέντρων Διασκέδασης, χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ παραμένει το 1,8μ περιμετρικά) αλλάζει», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Όπως ενημερώνει τα μέλη της η ομοσπονδία πλέον ισχύει το εξής:
Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους:
– Εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα 0,90 εκ.
– Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,20 εκ.
– Εάν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών 1,80 εκ.
Επίσης μετά από σχετική ενημέρωση διευκρινίζουμε ότι σε όλους τους χώρους εστίασης και αναψυχής απαγορεύεται ο χορός.
Η εστίαση
Οι επαγγελματίες του κλάδου από τους καλοκαιρινούς μήνες ήδη βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι μειωμένες τουριστικές αφίξεις αλλά και η επιφυλακτικότητα των καταναλωτών είχαν οδηγήσει σε πτώση του τζίρου που έφτανε μεσοσταθμικά το 40%.
Την ίδια στιγμή, εκτιμούν ότι όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιούν τους εξωτερικούς τους χώρους, θα συνεχίσουν να έχουν τους πελάτες που είχαν το προηγούμενο διάστημα.
Τα πιο δύσκολα εκτιμάται ότι θα έρθουν όταν πέσει η θερμοκρασία και ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός προκειμένου να επισκεφθεί τους κλειστούς χώρους.
Ωστόσο, αρκετές επιχειρήσεις προετοιμάζονται ώστε να τοποθετήσουν θερμάστρες στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν ως ένα βαθμό την πληρότητα που είχαν και το προηγούμενο διάστημα.
Άλλωστε όπως έχει τονίσει και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης τ0 υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης που σχετίζονται με τον εποχικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους.
Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, που θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την «παράταση» της λειτουργίας υπαίθρων χώρων και ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης.
- Η τεχνητή νοημοσύνη ανατρέπει τη βιομηχανία πορνό – Οι κίνδυνοι και οι «ευκαιρίες»
- Ο νέος «Μέσι» είναι Γερμανός – Ο Λέναρτ Καρλ «μαγεύει» και… ξεσηκώνει το Μόναχο
- Πώς το διαζύγιο έγινε… σικ
- Πόσο μονογαμικοί είναι οι άνθρωποι; Περισσότερο από τους χιμπατζήδες, λιγότερο από τους κάστορες
- Προκαλεί ο Τζιν Σίμονς: «Χειρότερα κι από σκλάβους» αμείβονται οι μουσικοί – Σφοδρή επίθεση για τα ραδιοφωνικά δικαιώματα
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα τον Μπριν Ταϊρί


