Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μέτρα Αττική : Τι αλλάζει σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια

Νέα μέτρα Αττική : Τι αλλάζει σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια

Η χρήση μάσκας από σήμερα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.

Νέα μέτρα έρχονται από σήμερα Δευτέρα στην Αττική καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας η πόλη ανήκει στο επίπεδο τρία που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση.

Η Αττική, όπου την Κυριακή διαγνώστηκαν τα μισά από τα συνολικά 280 κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, συνεχίζει να βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό, γεγονός που κρατά τις υγειονομικές Αρχές σε αυξημένη επιδημιολογική εγρήγορση.

Η χρήση μάσκας από σήμερα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.

Επίσης, περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη την χώρα, σε όλη την επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1. Από τις 12:30 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2. Και από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στις περιοχές όπου βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.

Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Στις συναθροίσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Επιπλέον, τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 65% στο επίπεδο 1, 50% στο επίπεδο 2, 30% στο επίπεδο 3.

Επίσης, προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό, αλλά και τους αθλούμενους, αναλόγως του επιπέδου συναγερμού.

Δείτε το επίπεδο μέτρων ανά περιοχή:

Στις Πράσινες περιοχές (επίπεδο 1) ανήκουν οι εξής περιοχές: Ανδρος Αρκαδία Αρτα Δράμα Εβρος Ευρυτανία Ηλεία Θάσος Θεσπρωτία Ιθάκη Ικαρία Καβάλα Κάλυμνος Κάρπαθος-Κάσος Κεφαλληνία Λασίθι Λευκάδα Λήμνος Μεσσηνία Μήλος Ρέθυμνο Σέρρες Σποράδες Σύρος Τήνος Φωκίδα Χανιά

Στις Κίτρινες περιοχές (επίπεδο 2) ανήκουν οι εξής περιοχές: Αιτωλοακαρνανία Αργολίδα Βοιωτία Γρεβενά Εύβοια Ημαθία Θεσσαλονίκη Κέρκυρα Κιλκίς Κορινθία Κως Λακωνία Μαγνησία Νάξος Ξάνθη Πάρος Πιερία Πρέβεζα Ροδόπη Ρόδος Φθιώτιδα Φλώρινα Χαλκιδική Χίος

Στις Πορτοκαλί περιοχές (επίπεδο 3) ανήκουν οι εξής περιοχές: Ανατολική Αττική Αχαϊα Βόρειος Τομέας Αθηνών Δυτική Αττική Δυτικός Τομέας Αθηνών Ζάκυνθος Ηράκλειο Θήρα Ιωάννινα Καρδίτσα Καστοριά Κέα-Κύθνος Κεντρικός Τομέας Αθηνών Κοζάνη Λέσβος Μύκονος Νήσων Αττικής Νότιος Τομέας Αθηνών Πειραιάς Πέλλα Σάμος Τρίκαλα

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία περιοχή στο Κόκκινο (επίπεδο 4).

Δείτε τα μέτρα που ισχύουν για καθένα από τα τέσσερα επίπεδα:

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην Πανόρμου, Θανάσης Παντέλιος, για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στα καταστήματα εστίασης και για τα προβλήματα των επιχειρηματιών.

Από σήμερα, ισχύει 50% πληρότητα στη συνολική επιφάνεια των καταστημάτων, 4 άτομα ανά τραπέζι και υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εργαζομένους.

Σύμφωνα με τον κ. Παντέλιο, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τώρα.

«Το να μειωθούν τα τραπέζια από τα ήδη υπάρχοντα, μειώνει ακόμα περισσότερο τα έσοδα του καταστήματος», είπε χαρακτηριστικά. «Κάνουμε το σταυρό μας όλοι μας για το χειμώνα», πρόσθεσε.

Το προσωπικό έχει μειωθεί και ο κόσμος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την κατάσταση που επικρατεί.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024