Νέα επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Ερντογάν να επαναλαμβάνει τα περί δίκαιης προσέγγισης και να τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζεται ανυποχώρητος ως προς τις διεκδικήσεις της Άγκυρας
Νέα επικοινωνία με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Ερντογάν να επαναλαμβάνει τα περί δίκαιης προσέγγισης και να τάσσεται υπέρ του διαλόγου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε ότι οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων εφόσον υπάρχει δίκαιη προσέγγιση για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.
Παράλληλα, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να έχουν δίκαιη προσέγγιση. Ωστόσο, εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις θέσεις του, τονίζοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματά της στην περιοχή.
Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη επικοινωνία των δύο ηγετών τις τελευταίες ημέρες, με τον Ερντογάν να εκφράζει τα «παράπονά» του κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνομιλίας τους για τις κινήσεις του Παρισιού στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη
Είχε προηγηθεί, το απόγευμα της Τρίτης, επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, όπου τέθηκε επί τάπητος η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το επόμενο διάστημα -μέχρι και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου- χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς αναμένεται να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας σχετικά με την αποκλιμάκωση της έντασης, με το Βερολίνο να συνεχίζει τη διαμεσολαβητική του προσπάθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Βρυξέλλες φέρεται να επιδιώκεται πολυμερή διάσκεψη με τη συμμετοχή Αθήνας και Άγκυρας, κάτι το οποίο θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Μολονότι η ελληνική πλευρά δεν εμφανίζεται κατ’ αρχήν αρνητική, ζητά να πειστεί για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και θέτει τον απαράβατο όρο της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι στο οποίο αντιτίθεται σφόδρα η Τουρκία.
- Ο νικητής του Σούπερ Καπ Ιταλίας πάρει 11 εκατ. ευρώ
- Καιρός: Συννεφιασμένο το σκηνικό την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- Οι φυλές των 50 μπλόκων
- Η συμβουλή της Αμάντα Σάιφρεντ στην συμπρωταγωνίστρια της, Σίντνεϊ Σουίνι – «Γ@μ@ το TikTok!»
- Χάσαμε το νόημα; Πώς να ξεπεράσουμε το άγχος για τα τέλεια Χριστούγεννα
- MABA ή «Κάντε την Αμερική να Ψήσει Ξανά» – Οι συντηρητικές Αμερικανίδες ως πολιτική δύναμη
- Έρχονται νέα μέτρα για το στεγαστικό από το 2026
- Ultra High Networth Individuals: Ποιοι είναι οι υπερ-πλούσιοι που μεταναστεύουν στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)
































































![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442