Λέσβος : Νέα διαδήλωση προσφύγων στον Καρά Τεπέ
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ύψος του μπλόκου της Αστυνομίας επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής, που εμποδίζει την είσοδο των μεταναστών και προσφύγων στην πόλη.
Νέα διαδήλωση πραγματοποίησαν στον Καρά Τεπέ της Λέσβου πρόσφυγες, οι οποίοι παραμένουν για έκτη μέρα στον δρόμο, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ύψος του μπλόκου της Αστυνομίας επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής, που εμποδίζει την είσοδο των μεταναστών και προσφύγων στην πόλη.
Οι διαδηλωτές, κυρίως Αφγανοί, φωνάζουν «Αζαντί -Αζαντί» («ελευθερία» στα αφγανικά) και ζητούν να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, αρνούμενοι να μετακινηθούν στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στο γειτονικό πεδίο βολής.
Praceful protest of women and children demanding freedom… pic.twitter.com/K73ahKfO7k
— th.v (@th_voulgarakis) September 14, 2020
Μηταράκης: Στα μέσα της εβδομάδας η εγκατάσταση στο νέο προσωρινό ΚΥΤ
Στα μέσα της εβδομάδας θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί στο νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Πεδίο Βολής, στη Λέσβο, το σύνολο των ατόμων που πριν διέμεναν στη Μόρια, όπως επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1».
Ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί στη νέα δομή σκηνές με 5.000 κρεβάτια. «Η εγκατάσταση στη νέα δομή δεν είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική. Όταν κάποιος έχει μπει στη χώρα μας, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τους νόμους της. Οι όποιες πέσεις μπορεί να ασκηθούν δεν θα αλλάξουν αυτή την πολιτική», υπογράμμισε. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «μόνιμη δομή θα υπάρξει στη Λέσβο» και πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη της Πολιτείας να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς των νησιών, αλλά και να προστατεύσει συνολικά τη χώρα με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών».
Τέλος, επισήμανε ότι η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργεί κανονικά και συνεχίζει να εξετάζει αιτήματα «στέλνοντας και ένα μήνυμα στους λίγους που δημιουργούν προβλήματα, τα οποία δεν θα γίνουν ανεκτά, ότι όποιος θέλει να φύγει από εκεί θα πρέπει να πάει κανονικά με την προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου».
Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Ασύλου στη Λέσβο ξεκινά τηλεσυνεντεύξεις αποκλειστικά και μόνο για όσους βρίσκονται μέσα στη νέα προσωρινή δομή του Πεδίου Βολής, ενώ όλα τα προηγούμενα ραντεβού ακυρώνονται.
- Σε ποια νησιά μειώνεται από σήμερα ο ΦΠΑ – Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ
- Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2025 τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ (γράφημα)
- Εκπτώσεις πριν τις… χειμερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία περιμένει ότι τα ΗΑΕ θα αποσύρουν τη στήριξη στους αυτονομιστές
- Οι μεγάλες εκπλήξεις του 2025: Χρυσός, τεχνολογία και ο… Τραμπ
- Ποιοι θα πάρουν τρία ενοίκια επιστροφή το 2026



