Μαγιορκίνης: Το καλοκαίρι του 2021 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Τι λέει για το εμβόλιο
Το καλοκαίρι του 2021 θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας για την επόμενη μέρα της πανδημίας
Το καλοκαίρι του 2021 θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας για την επόμενη μέρα της πανδημίας.
Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος να επανέλθει η κοινωνική απόσταση για τον περιορισμό της επιδημίας του κοροναϊού.
Περιγράφοντας την κατάσταση ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είπε ότι «υπάρχει επέκταση τη επιδημίας σε όλη την επικράτεια καθώς υπήρξε χαλάρωση των μέτρων»
Για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού ο κ. Μαγιορκίνης είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ότι «φαίνεται πως η εξέλιξη των δοκιμών πηγαίνει κατ’ ευχήν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προφίλ ασφάλειας είναι σημαντικό και μένει να δούμε την αποτελεσματικότητα».
Ειδικά για το εμβόλιο της Οξφόρδης εξήγησε ότι «είναι εμβόλιο δύο δόσεων. Κάνεις την πρώτη και μετά από ένα μήνα και στη συνέχεια αποκτάς υψηλά επιπεδα ανοσίας».
Όπως είπε στην Ελλάδα «θα υπάρξει προτεραιοποίηση και αυτό θα περιορίσει δραστικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα μέχρι να έχουμε την κάλυψη όλου του πληθυσμού».
Ερωτηθείς, τέλος, για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι «του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε πλήρη κανονικότητα. Θα είναι δύsκολο να μην μας απασχολεί καθόλου παρόλα αυτά δεν θα μας απασχολεί για οριζόντια μέτρα και lockdown».
- Τουριστικές επενδύσεις: Οι Κυκλάδες λένε «όχι» στα «φαραωνικά» σχέδια
- Νέο περιστατικό βανδαλισμού στο Δήμο Μαραθώνα
- «O Τετε προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
- Ταμείο Ανάκαμψης: Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατοικίας



