Ιταλία : Στρατιώτες θα φυλάνε τα κέντρα προσωρινής παραμονής μεταναστών
Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε την αποστολή στρατιωτών για τη φύλαξη των κέντρων προσωρινής παραμονής μεταναστών.
Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε την αποστολή στρατιωτών για τη φύλαξη των κέντρων προσωρινής παραμονής μεταναστών, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.
Απομακρύνθηκαν
Στη Σικελία, κατά τη διάρκεια της ημέρας, περισσότεροι από 250 μετανάστες απομακρύνθηκαν από κέντρα προσωρινής παραμονής στις πόλεις Καλτανισέτα και Πόρτο Εμπέντοκλε.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, δεν επιτρέπεται να βγουν από τα κτίρια στα οποία βρίσκονται, διότι αμέσως μετά την άφιξή τους στις ακτές της Κάτω Ιταλίας, μπήκαν σε καραντίνα.
Οι περισσότεροι μετανάστες, έπειτα από λίγες ώρες, εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε αγροτικές περιοχές κοντά στις δυο πόλεις και τέθηκαν πάλι σε καραντίνα.
Κανόνες προστασίας
Ο περιφερειάρχης της Σικελίας Νέλο Μουσουμέτσι, όπως και εκείνη της Καλαβρίας, η Γιόλε Σαντέλι, με δηλώσεις τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τύχουν σεβασμού απ’ όλους οι κανόνες προστασίας από τον κοροναϊό.
Πηγή: ΑΠΕ
- Με ζεστές τις μηχανές περιμένουν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις οι αγρότες – Ετοιμάζεται για το plan b το Μαξίμου
- Αρκάς: Η εορταστική καλημέρα στους Γιάννηδες
- e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου
- Ήλιος: Μειώνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα στους άνδρες;
- Στην τελική ευθεία ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων
- Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 16χρονος που συνελήφθη για τον θάνατο του 17χρονου – Το χρονικό της τραγωδίας
- Συνταγή: Χορτόπιτα με ανθότυρο
- Λεωφορείο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές στο Ισραήλ – Έναν νεκρός και τρεις τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 07.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442