Ηχηρό «καμπανάκι» για λουκέτα και απώλεια 190.000 θέσεων εργασίας
Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ χτυπά καμπανάκι για λουκέτο σε επιχειρήσεις και για τον κίνδυνο απώλειας 190.000 θέσεων εργασίας.
Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε πως όλη αυτήν την περίοδο πολλές είναι οι καταγγελίες που δέχεται το Εργατικό Κέντρο και εξήγησε ότι αφορούν κυρίως σε μη καταβολή του δώρου Πάσχα και αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία. Σε ό,τι αφορά μάλιστα το δώρο Πάσχα είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους που ενώ τους καταβλήθηκε το δώρο Πάσχα στη συνέχεια ο εργοδότης το… ζήτησε πίσω.
Σχετικά με το πρόγραμμα Συν-Εργασία αλλά και άλλες προσπάθειες που έγιναν για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, σημείωσε πως δεν είναι επιτυχημένα διότι πέραν ενός μικρού διαστήματος 45 ημερών δεν προστατεύουν τις θέσεις εργασίας.
Παράλληλα υπάρχει τεράστια αγωνία στις επιχειρήσεις που βλέπουν μέση μείωση του τζίρου τους κατά 46%. Μεγάλο είναι το πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, πάνω από το 85% των επιχειρήσεων στη χώρα απασχολούν λιγότερα από 10 άτομα.
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
- H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»
- Γαλλία: Ευρώπη και Κίεβο ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442