Επικοινωνία Μητσοτάκη – Στάγεχ για Μεσανατολικό και τουρκική παραβατικότητα
Τηλεφωνική συνομιλία με το βλέμμα στην ενίσχυση των σχέσεων ελληνικού και παλαιστινιακού λαού είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ.
Τηλεφωνική συνομιλία με το βλέμμα στην ενίσχυση των σχέσεων ελληνικού και παλαιστινιακού λαού είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ.
Κατά τη συνομιλία, ο πρωθυπουργός εξήρε ιδιαίτερα την θετική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία της παλαιστινιακής κοινότητας, που ζει και εργάζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και επιβεβαιώθηκαν οι μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν όμως και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας καθώς και τα επόμενα βήματα στη Διαδικασία Επίλυσης του Μεσανατολικού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, που αποτελούν και θέσεις της ΕΕ, υπέρ της λύσης των δύο κρατών, που θα συμβιώνουν ειρηνικά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Επίσης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Μοχάμεντ Στάγεχ να επισκεφθεί την Ελλάδα, όταν οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442