Κοροναϊός: Ο Τζόνσον φοβάται δεύτερο κύμα πανδημίας – Περιορισμένη η χαλάρωση μέτρων
Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους ότι, ενώ η κυβέρνηση κατανοεί τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει για την οικονομία το lockdown, με βάση το οποίο έχουν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις, θα ήταν χειρότερα να χαλαρώσουν πρόωρα τα μέτρα
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει πολύ περιορισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την covid-19 που έχουν επιβληθεί στη χώρα, επειδή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
Ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει πιθανές αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα την Κυριακή έπειτα από την εξέταση της κατάστασης από τους υπουργούς.
Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους ότι, ενώ η κυβέρνηση κατανοεί τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει για την οικονομία το lockdown, με βάση το οποίο έχουν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις, θα ήταν χειρότερα να χαλαρώσουν πρόωρα τα μέτρα.
Επιφυλακτικός ο Μπόρις Τζόνσον
Σε σύσκεψη με τους πιο πρωτοκλασάτους υπουργούς του ο Τζόνσον είπε ότι η χώρα θα προχωρήσει «με τη μέγιστη επιφυλακτικότητα» καθοδηγούμενη από την επιστήμη και από δεδομένα αναλογιζόμενη αν κάποια από τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορούν να αρθούν.
«Η όποια χαλάρωση των οδηγιών την επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ περιορισμένη. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της μάχης κατά του ιού και δεν θα κάνουμε τίποτα που θα απειλούσε να καταστρέψει τις προσπάθειες και τις θυσίες του βρετανικού λαού» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.
Οι υπουργοί ανησυχούν ότι τυχόν απότομη χαλάρωση του lockdown μπορεί να οδηγήσει σε δεύτερη έξαρση των ποσοστών των κρουσμάτων, η οποία μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στα νοσοκομεία και να υποχρεώσει την κυβέρνηση να κλείσει για δεύτερη φορά την οικονομία.
Έλεγχοι στα αεροδρόμια
Στο μεταξύ, ο έλεγχος θερμοκρασίας επιβατών, που ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει τις επόμενες μέρες το αεροδρόμιο του Χίθροου, θα εφαρμοστεί και σε άλλα αεροδρόμια της Βρετανίας.
Ο όμιλος αεροδρομίων του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι οι έστω λιγοστοί επιβάτες που θα ταξιδεύουν μέσω των αεροδρομίων Μάντσεστερ, Στάνστεντ και ανατολικών Μίντλαντς -για βασικές μετακινήσεις- θα πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια, όπως και το προσωπικό που θα εξυπηρετεί τους επιβάτες. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν εξάλλου και δοκιμές ελέγχου θερμοκρασίας των επιβατών, προκειμένου να υπάρχει ένα είδος πιστοποίησης της υγείας τους πριν τους επιτραπεί η επιβίβαση.
Σύμφωνα με τον όμιλο, η πρακτική αυτή στοχεύει στο να κάνει τους επιβάτες να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς για την πτήση τους, αλλά και να προσφέρει ένα ακόμη μέτρο προστασίας σε όσους εργάζονται στα αεροδρόμια.
«Είχαμε τις συστάσεις από ειδικούς για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια και είμαστε ικανοποιημένοι που δρομολογούμε αυτά τα νέα μέτρα για τους επιβάτες που ακόμη πρέπει να ταξιδεύουν. Περιμένουμε ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ένα νέο πλαίσιο μέχρι το τέλος του Μαΐου που θα στηρίζει την επανεκκίνηση του κλάδου το συντομότερο δυνατό» αναφέρει ο διευθυντής του ομίλου, Τσάρλι Κόρνις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Κίνδυνος για τη χώρα, η επιμονή του Ισραήλ να αποστρατιωτικοποιηθεί ο νότος, λέει ο Αλ-Σάρα
- Βόλος – Κηφισιά 1-1: Ο Σιαμπάνης «κράτησε» τον βαθμό για τους Βολιώτες (vid)
- Δεν έχετε στολίσει ακόμη; Τι να προσέξετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Ρίτσαρντ Σιάο ευχήθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του
- Ο Πέδρο Πασκάλ μιλάει για τη μακροχρόνια φιλία του με την Σάρα Πόλσον – «Δεν υπάρχω χωρίς εσένα»
- Κουτσούμπας στον Τύρναβο: Είμαστε με τα μπλόκα της αγροτιάς. Είμαστε με όποια μορφή πάλης αποφασίσετε εσείς



