Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Φιάσκο της Τουρκίας - Έστειλε 400.000 ακατάλληλες ιατρικές ρόμπες στη Βρετανία

Κοροναϊός: Φιάσκο της Τουρκίας – Έστειλε 400.000 ακατάλληλες ιατρικές ρόμπες στη Βρετανία

Η εν λόγω αποστολή από την Τουρκία που έγινε τον περασμένο μήνα είχε πολυδιαφημιστεί, καθώς από επίσημα χείλη λεγόταν ότι θα έδινε την απάντηση στις ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στο βρετανικό ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού

Κλειδωμένες σε μία αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου παραμένουν 400.000 προστατευτικές ιατρικές ρόμπες, οι οποίες κατέφθασαν πριν από περίπου 15 ημέρες από την Τουρκία για να ενισχυθεί το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), αλλά εν τέλει κρίθηκε ότι δεν πληρούν τα βρετανικά πρότυπα.

Η εν λόγω αποστολή που έγινε τον περασμένο μήνα είχε πολυδιαφημιστεί, καθώς από επίσημα χείλη λεγόταν ότι θα έδινε την απάντηση στις ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στο βρετανικό ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο προστατευτικός εξοπλισμός έφθασε στο βρετανικό έδαφος στις 22 Απριλίου, αφότου συνδικάτα και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προειδοποιούσαν ότι δεν θα μπορέσουν να εργαστούν χωρίς αυτόν.

Φιάσκο της Τουρκίας

Ωστόσο, οι 400.000 στολές κρίθηκαν παντελώς ακατάλληλες, δεν ικανοποιούν κανένα ποιοτικό στάνταρντ και κρατήθηκαν σε ειδική εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Όπως επιβεβαίωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας, οι προστατευτικές ιατρικές ρόμπες από την Τουρκία κρίθηκαν όντως ακατάλληλες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα επιστραφούν και το υπουργείο θα ζητήσει επιστροφή χρημάτων.

«Υπήρχε η εντύπωση ότι ήταν αρκετά καλής ποιότητας το υλικό. Μόνο όταν έφτασε εδώ, οι αρμόδιοι το εξέτασα και έκριναν ότι δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπά μας, αποφασίζοντας να μην το χρησιμοποιήσουν» δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για τα θέματα της βόρειας Ιρλανδίας, Μπράντον Λιούις, στον Guardian.

Μιλώντας στο Sky News πάντως, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της τουρκικής αποστολής, υποστηρίζοντας ότι ήταν μόνο μία παράδοση ιατρικού υλικού. «Έχουμε κάποια πραγματικά ισχυρά εφόδια που έρχονται τώρα, αλλά ψάχνουμε πάντα να διασφαλίσουμε ότι είναι αρκετά καλής ποιότητας» είπε.

Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε εάν το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας θα μπορούσε να πάρει πίσω τα χρήματά του και γιατί τα δείγματα του εξοπλισμού δεν ελέγχθηκαν πριν από τη συναλλαγή.

Σημειώνεται πως η Άγκυρα έχει ήδη αποστείλει ιατρικές προμήθειες σε 55 χώρες μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, το Ιράν, η Κίνα, καθώς και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Αφρικής, ενώ τον Μάρτιο έστειλε 500.000 διαγνωστικά τεστ στις ΗΠΑ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024