Οι ομάδες ψήφισαν ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ επέμεινε στις… παύλες
«Χαστούκι» στην αντιποδοσφαιρική λογική του ΠΑΟΚ από τις ομάδες της Superleague. Σαν λυσσασμένος έκανε ο Γκαγκάτσης για να διακοπεί το πρωτάθλημα, αλλά οι υπόλοιποι αποφάσισαν να γίνει αίτημα στην κυβέρνηση για επιστροφή στις προπονήσεις. Στο... άρμα του ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αλαφούζος που επέμενε για διακοπή κόντρα σε όλους.
Από τη μία το ποδόσφαιρο και από την άλλη οι… παύλες. Από τη μία η ποδοσφαιρική λογική και από την άλλη οι κραυγές και η λύσσα του Μάκη Γκαγκάτση. Απέναντι σε όλους και σε όλα, με ειρωνείες και με καταστροφολογία, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ δε σταματούσε να ζητάει να μην υπάρξει πάλι ποδόσφαιρο.
Πήγε κόντρα στον Λυσσάνδρου βάζοντας δικό του deadline στις 7 του μήνα, χωρίς κανείς ωστόσο να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία. Αρνήθηκε έναρξη προπονήσεων στις 25 Μαΐου, μιλώντας αόριστα για 18 Μαΐου.
Έκανε τα πάντα για να μη συμφωνήσουν οι ομάδες να εξαντλήσουν τα περιθώρια της επιστροφής. Τη στιγμή που άνθρωποι του ποδοσφαίρου, με πολλά περισσότερα χρόνια εμπειρίας από τον Γκαγκάτση, επέμεναν πως πρέπει να υπάρξει επιστροφή στη δράση.
Και τελικά… νίκησαν, αφού επικράτησε η λογική και όχι η λύσσα του Γκαγκάτση, που δέχτηκε ηχηρό… χαστούκι. Και κατάλαβε πως όσο κι αν πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει τσιφλίκι του, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.
Ακόμα και στην πρόταση για νέο ΔΣ στις 18 Μαΐου, ο Γκαγκάτσης αντέδρασε και ζήτησε να γίνει τρεις μέρες νωρίτερα! Προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις σε όλα τα μέλη του συνεταιρισμού και απορίες για τον αληθινό σκοπό που βρισκόταν εκεί ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνεχώς τορπίλιζε το κλίμα και προκαλούσε εντάσεις.
Από κοντά και ο Γιάννης Αλαφούζος, που είχε δείξει τις διαθέσεις του από το προηγούμενο ΔΣ. Και λειτούργησε και αυτή τη φορά σαν να βρίσκεται στο… άρμα του ΠΑΟΚ. Με ίδια ρητορική, με πρόταση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και με ατάκες πως η κυβέρνηση δεν επιτρέπει τη συνέχεια του πρωταθλήματος, κάτι που δεν ισχύει.
Ο Αλαφούζος μίλησε και για ένα πρωτάθλημα που αν συνεχιστεί οι ομάδες θα χάσουν χρήματα (!) ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη σεζόν, λέγοντας πως και τότε τα ματς θα γίνουν χωρίς κόσμο. Υπήρχαν άνθρωποι στην τηλεδιάσκεψη που πίστεψαν πως ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού θα προτείνει να μη γίνει ούτε το επόμενο πρωτάθλημα.
Τελικά η απόφαση που πήραν στη Λίγκα ήταν αυτή την οποία ήθελε η πλειοψηφία των ομάδων. Να γίνει προσπάθεια επενακκίνησης προπονήσεων και πρωταθλήματος και να στείλουν αίτημα στην κυβέρνηση.
Ο νομικός σύμβουλος της SL1, Γ.Οικονομακης ανέφερε το σχέδιο αιτήματος που θα αποσταλεί. «Εξουσιοδοτείται ο Μ.Λυσάνδρου να υποβάλει αίτημα στην κυβέρνηση για ατομικές και ομαδικές προπονήσεις. Η SL1 εκφράζει τη θέλησή της για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος αν το επιτρέψουν οι συνθήκες υγιεινής».
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι ένας από τους κορυφαίους Μαροκινούς επιθετικούς όλων των εποχών, ωστόσο η συμμετοχή του στο προσεχές Μουντιάλ δεν είναι σίγουρη, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ στην πατρίδα του...
Ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιάν ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το Ράγιο Βαγιεκάνο – ΑΕΚ την Μεγάλη Πέμπτη (9/4, 19:45) για τους «8» του Conference League.
Το σερί της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου που ψάχνει φέτος ότι έχει να πετύχει από το 2012 «τρέχοντας» μια απίθανη σεζόν που υπό νορμάλ συνθήκες θα την καθιστούσαν φαβορί. Η Ρεάλ όμως…
Ένας από τους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νάντο Ντε Κολό, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι στο φινάλε της φετινής σεζόν, θα αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση.