Μπιφτέκια από κιμά μανιταριών
Για όσους αποφεύγουν το κρέας
Προετοιμασία 15΄, Τηγάνισμα 10΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. πορτομπέλο
200 γρ. πλευρώτους
200 γρ. λευκά μανιτάρια
300 γρ. καφέ μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
50 ml μπράντι (κονιάκ)
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
1 κρόκος αβγού
2 κ.γ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε στα 100 ml ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνουμε με το μπράντι και αλατοπιπερώνουμε. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ελαφρά, να γίνουν ψιλοκομμένα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το τυρί κρέμα, το κατίκι, τον κρόκο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται. Το πλάθουμε σε μπιφτέκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά συνολικά).
- Η Ιαπωνία καλεί τον πρεσβευτή της Κίνας για έντονες διαμαρτυρίες
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις