Μπιφτέκια από κιμά μανιταριών
Για όσους αποφεύγουν το κρέας
Προετοιμασία 15΄, Τηγάνισμα 10΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. πορτομπέλο
200 γρ. πλευρώτους
200 γρ. λευκά μανιτάρια
300 γρ. καφέ μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
50 ml μπράντι (κονιάκ)
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
1 κρόκος αβγού
2 κ.γ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε στα 100 ml ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνουμε με το μπράντι και αλατοπιπερώνουμε. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ελαφρά, να γίνουν ψιλοκομμένα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το τυρί κρέμα, το κατίκι, τον κρόκο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται. Το πλάθουμε σε μπιφτέκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά συνολικά).
- Δύο ελικόπτερα που μετέφεραν ασθενείς φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του
- ΚΕΔ: Χάνει και το αβαντάζ των ξένων διαιτητών
- Τα δύο γεγονότα που «σκοτείνιασαν» τα Χριστούγεννα του Καρόλου Ντίκενς
- Σουηδία: Ένας 12χρονος φέρεται να πήγε σε άλλη πόλη για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου – Σκότωσε έναν 21χρονο
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 2 Ιανουαρίου
