Μαυρομάτικα με τουρσί
Μια σαλάτα με όσπρια που μπορεί να παίξει το ρόλο γεύματος
Προετοιμασία 20′ Μαγείρεμα 40′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 μέτριο κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
4-6 καυτερές πράσινες πιπεριές τουρσί, ολόκληρες
3 κ.σ. παντζάρι τουρσί, κομμένο σε κυβάκια
1 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτο τουρσί (καρότο, ντομάτα, κουνουπίδι, λάχανο, μελιτζάνα, πιπεριά) ή σε συνδυασμό της αρεσκείας σας, κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 ml ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξίδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο κρύο νερό και τα μαυρομάτικα. Φέρνουμε σε βράση και τα σουρώνουμε αμέσως. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ξαναγεμίζουμε με κρύο νερό.
Αλατίζουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε καλά.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα μαυρομάτικα με το κρεμμύδι, τα διάφορα τουρσιά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Φοινικούντα: «Περιμέναμε ότι θα ήταν ο ανιψιός» – Συμπληρώνεται το παζλ της διπλής δολοφονίας με φόντο την περιουσία
- Παπασταύρου για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες
- Τα δεδομένα για Τσιμίκα στη Ρόμα: «Δύσκολες μέρες, πιθανόν να επιστρέψει στη Λίβερπουλ»
- Δυτική Όχθη: Μία ματιά σε έναν παράνομο ισραηλινό οικισμό
- Πότε ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- NBA: Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Πίστονς (142-115), σπουδαίο διπλό για Καβαλίερς (126-130)
