
ΕΛ.ΑΣ: «Επεσαν» 1.155 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις πολιτών
Συγκεκριμένα 1.155 ήταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ
Ξεπέρασαν τις 1.100 οι παραβάσεις του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή της διάδοσης του κοροναϊού την Τετάρτη, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έξι συλλήψεις για τη λειτουργία των καταστημάτων.
Συγκεκριμένα 1.155 ήταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 333, στη Θεσσαλονίκη 124, στα Ιόνια Νησιά 106, στην Κρήτη 97, στην Πελοπόννησο 76, στην Κεντρική Μακεδονία 73, στην Ήπειρο 66, στη Θεσσαλία 65, στη Στερεά Ελλάδα 50, στο Νότιο Αιγαίο 49, στη Δυτική Ελλάδα 48, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 47, στο Βόρειο Αιγαίο 15 και στη Δυτική Μακεδονία έξι.
Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.950 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά τη σχετική απαγόρευση. Οι συλλήψεις έγιναν στις εξής περιοχές: Στο Νότιο Αιγαίο δύο, στην Αττική μία, στην Κεντρική Μακεδονία μία, στην Ήπειρο μία και στα Ιόνια Νησιά μία.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την Ελλάδα 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
- Οδηγός παρέσυρε 15 άτομα σε παρέλαση στη Λουιζιάνα
- Ιταλία: Περιορισμοί στα καύσιμα στα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Μιλάνου Λινάτε, του Τρεβίζο και της Βενετίας
- ΟΗΕ – Ορμούζ: Αναβολή χωρίς νέο χρονοδιάγραμμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το σχέδιο απόφασης του Μπαχρέιν
- Ιράν: Οι κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με τις γυναίκες που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους

