Κοροναϊός: Πώς έγιναν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Οι αστυνομικοί λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό ζητούν την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων ή των sms τα κινητά τηλέφωνα, ενώ φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια, όπως φαίνεται και σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ
Σε ισχύ έχει τεθεί από τις 6 το πρωί της Δευτέρας η απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας στην Ελλάδα ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κοροναϊού, με την Ελληνική Αστυνομία να διενεργεί ελέγχους για να διασφαλίσει την τήρηση της απαγόρευσης.
Από σήμερα μπορούν να κυκλοφορούν μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους, όσοι κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα ή αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο που χρειάζεται φροντίδα, καθώς και όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.
Με βεβαίωση κίνησης η μετακίνηση των πολιτών που εμπίπτουν στις οκτώ ρητές εξαιρέσεις όσων μπορούν να κυκλοφορήσουν, ενώ προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για τη διενέργεια των ελέγχων εξ’ αποστάσεως.
Οι αστυνομικοί ζητούν την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων ή των sms τα κινητά τηλέφωνα, ενώ φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια, όπως φαίνεται και σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.
Συνολικά βεβαιώθηκαν μόλις 33 παραβάσεις καθώς πρώτη ημέρα υπήρχε ελαστικότητα από τους αστυνομικού. 2-3 περιπτώσεις αφορούσαν την Αθήνα ενώ τονίζεται ότι από αύριο θα είναι πιο αυστηροί οι έλεγχοι.
Δείτε το βίντεο με τους ελέγχους της Αστυνομίας:
Τα πρώτα πρόστιμα
Τα πρώτα πρόστιμα, πάντως, δεν άργησαν να έρθουν. Δύο πολίτες στη Χίο, οι οποίοι κυκλοφορούσαν χωρίς την απαραίτητη άδεια και δεν είχαν λάβει μέτρα προφύλαξης, κλήθηκαν να πληρώσουν 150 ευρώ έκαστος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί ελάχιστες παραβάσεις. Από αύριο. όπως αναφέρεται, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ ευχαριστεί τους πολίτες για την ιδιαίτερα θετική ανταπόκρισή τους στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.
- Τρίκαλα: Στον ανακριτή σήμερα ο 86χρονος που σκότωσε τον αδελφό του
- Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει συμμορία εκβιαστών σε αμόκ να τα κάνει γυαλιά καρφιά σε μπαρ
- Η καρατόμηση του Σιδηρόπουλου και οι συμπτώσεις που βγάζουν μάτια
- Η Νάτασα Θεοδωρίδου μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο
- Shein – Temu – AliExpress: Τέλος στα «τζάμπα» μικροδέματα από την Κίνα – Ο Ιούλιος των τελωνειακών δασμών
- Απάτη με μήνυμα που «μοιάζει» να έρχεται από το gov.gr
- Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 4.000 επιχειρήσεις – Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
- Τζέιμς Χάντι: Νεκρός ο γνωστός ηθοποιός- Τον δολοφόνησε ο γιος της συντρόφου του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442