Ρουμανία – Ελλάδα 7-14
Χάρη στο εκπληκτικό της τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα νίκησε με 14-7 την Ρουμανία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Την Τετάρτη με την Κροατία για τους «8» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Η Εθνική ομάδα είναι στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης επικρατώντας με 14-7 της Ρουμανίας. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου άργησε να… μπει στο ματς και βρέθηκε να χάνει με 4-1, ωστόσο όταν σοβαρεύτηκε, κυριάρχησε και πήρε τελικά εύκολα τη νίκη-πρόκριση για τους «8». Επόμενος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η Κροατία.
Στα πρώτα δύο οκτάλεπτα η Εθνική ήταν αγνώριστη με τους Ρουμάνους να κάνουν πάρτι και να φτάνουν ακόμη και σε προβάδισμα τριών γκολ (4-1). Η Ελλάδα δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα ούτε με παίκτη παραπάνω αλλά κάπου εκεί οι παίκτες του Βλάχου ξύπνησαν και όλα πήραν τον δρόμο τους.
Πραγματοποιώντας εκπληκτικό τρίτο οκτάλεπτο, έφτασαν να προηγούνται 10-5 (με σερί μάλιστα 7-0 από το 5-3), με τον Γενηδουνιά να είναι σε πολύ καλό βράδυ και το παιχνίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει. Το τελικό 14-7 έδωσε και διαστάσεις θριάμβου για την Εθνική που πλέον πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κροατίας (Τετάρτη 22/1, 21:30) για να μπει σε τροχιά μεταλλίων.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 0-6, 2-4
Ρουμανία: Τικ, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκιόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκεργκελίφι, Οάντα 1, Τσίμπαν, Βάντσικ, Αμπρουντάν
Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης
- Ουκρανία: Αιματηρές ρωσικές επιδρομές σε Κίεβο και Χάρκοβο
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Καράκας απαιτούν την απελευθέρωση του Μαδούρο
- Δόγμα Τραμπ: Πρωτοφανής στρατιωτική διάσκεψη των ΗΠΑ με 34 χώρες του Δυτικού Ημισφαιρίου
- Λούλα: Ο Τραμπ προσπαθεί με το «Συμβούλιο Ειρήνης» να δημιουργήσει νέο ΟΗΕ
- Ουκρανία: Εκρήξεις και πυρκαγιές στο Κίεβο καθώς η Ρωσία εξαπολύει νέα μαζική επίθεση
- Ειρηνικός: Αλλοι δύο νεκροί από πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου