Αρμενία : «Νίκη της δικαιοσύνης» η αναγνώριση της γενοκτονίας από το Κογκρέσο των ΗΠΑ
«Εκ μέρους του αρμενικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και από τη Γερουσία των ΗΠΑ.
Η υιοθέτηση από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Οκτώβριο, ψηφίσματος που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί «νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.
«Θαρραλέο βήμα»
«Εκ μέρους του αρμενικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Πασινιάν στο Twitter.
Το ψήφισμα που επικυρώθηκε είναι «ένα θαρραλέο βήμα προς την αποτροπή γενοκτονιών στο μέλλον», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026


